Buca atttı Samsun baktı

Geçtiğimiz hafta Adanaspor yenilgisiyle ligdeki iddiasını kaybeden ve tamamen kümede kalma hesapları yapmaya başlayan Samsunspor, Süper Lig kapısını aralamak isteyen ligin renkli ve çok koşan takımı Bucaspor'u uzun bir aradan sonra ilk kez 19 Mayıs Stadında ağırladı. Karşılaşma öncesinde Bucaspor'un rakiplerinin haftayı puansız kapatması konuk ekibi bu maçta bira adım daha öne çıkarıyordu. Samsunspor cephasinde ise Adana mağlubiyetinin yaralarını sarmak adına zorlu maçtan üç puanla ayrılmayı hedeflemişti.


Karşılaşmaya Samsunspor takımı, etkili Bucaspor Takımı ise sanki amatör bir takım gibi başladı. Bucaspor savunması ilk dakikalarda Smasunspor'a öyle pozisyonlar verdiki malesef bizim oyuncularımız kendilerine verilen bu ikramı geri çevirmekte inat ettiler. O net pozisyonlardan bir sonuç alamayan Samsunspor, Bucaspor'un ilk tehlikeli atağında kalesinde golü buluverdi. İlk yarıda Savaş kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu auta atınca konuk ekip devreyi 1-0 önde bitirdi.


İkinci yarıda ise Samsunspor Buca kalesine etkili ataklar üretti. Ancak atakları gole çeviremeyen Samsunspor, kalesinde de bir kontradan daha gol görerek maçta 2-0 geriye düştü. 2-0 skor üstünlüğünü eline geçiren Bucaspor maçı koparttı ve son bölümlerde kaleci Ahmet Şahin'in beklenmedik hatası sonucu kazanılan penaltıyı da gole çevirerek, çekinerek geldiği Samsun deplasmanından tereyağından kıl çeker gibi üç puanla evine dönmüş oldu. Biz ise kalan 8 haftada 37-38 puan toplamamız gerekiyor. Haftaya Giresun deplasmanı var. Orda da işimizin zor olacağını düşünüyorum. Kritik haftalar yine Samsunspor'u bekliyor.  


Maçta tribünlerde yaşanan görüntüler televizyon ekranlarında bizi izleyen tüm Türkiye karşı hoş olmadı. Samsunspor taraftarı, büyüktür. Bu olayların yaşanmasını kınıyorum. Çünkü Samsunspor taraftarı Türkiye'nin gıpta ile takip ettiği ve beğenildiği bir taraftardır. Bu yaşananlar hemen unutulur. Ve eskisi gibi tribünlerimiz dostluk içerisinde takımlarına destekte bulunurlar. Bizim sevdamız kendimiz değil. Samsunspor'dur. Başka boyutlara girmeyelim. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle İstanbul'dan maça gelen Kırmızı-Beyazlı taraftarlarımıza ayrı teşekkür ediyorum.


Saygılaramla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR