Buraya Kadarmış…

 Az da olsa devam eden play-off umutlarımızı yeşertmek için önemli bir sınavdı Buca maçı. Düşme potasındaki ekiplerin kazandığı, yükselme grubuna kalma hedefi belirleyen takımların ise puan kaybı yaşadığı bu haftada, kendi saha ve seyircimizin önünde kazanmak istiyorduk ama olmadı.
 Haftalardır övgüyle bahsettiğimiz stoper ikilimiz Ersin ile Pavlik, az ama öz gelen Buca atakları karşısında basit hatalar yaparak fırsat üretince, farklı mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Bir Mehmet Batdal, tüm defansımıza kafa tutmayı başardı. Hüseyin Hoca, Turgay"ın yokluğunda Ömür"ü, Turgut"un yerinde ise İlhan Ummak"ı oynatınca, düzenli bir şekilde işleyen sistem yara aldı. Ne Ömür ne İlhan eksik oyuncularımızın boşluğunu yeterince dolduramadı maalesef. Turgut"un yokluğu takımın tüm hücum organizasyonunu bozdu. İyi veya kötü Turgut"un performansı tartışılır ancak topu her ayağına alan süratli bir şekilde defansın arkasına kaçan Turgut"u aradı. Onun yerinde ise İlhan veya Orhan olunca, yaptığımız suni baskı bir türlü sonuç üretemedi. Tek hücum silahımız olan Oktay her zamanki çizgisinden şaşmadı ancak O"na ayak uyduracak tek bir isim bile yoktu. Abdülaziz ve Savaş bütün maç boyunca kayıpları oynadılar. Özellikle Savaş yakaladığı net fırsatları umarsızca harcayarak alının mağlubiyetin baş kahramanlarından birisi oldu. En güvendiğimiz isimlerden olan Ahmet Şahin"in bitmiş ve gitmiş bir maçın son saniyelerinde yaptığı akıl almaz hata ise, bu haftadan sonra oynayacağımız en az 2 maçı da riske attı.
 Şunu söylemek gerekir ki, alınan 5 maçlık galibiyet serisi, takıma müthiş bir özgüven kazandırdı. Fakat bu özgüven aşırı olunca bu tip sonuçlar doğuruyor. Savunma güvenliğini hiçe sayarak rakibe saldırmamız, göze hoş gelse de, aldığımız 5 galibiyetin hatırasına saygısızlık etmekten başka bir şey değildir. Bu takım, hücumdaki yetenekli ve hızlı ayaklarıyla kontratak futboluna yatkın olduğundan, saldırarak pozisyon üretmektense, haddini bilerek ve hızlı hücumlarla sonuca gitmesi daha mantıklı olacaktır. Kapanan takımlara karşı gol bulamadığımız da aşikar. Bundan sonraki haftalarda geriye düşmemeye özen göstererek, kontra futbolumuza devam etmemiz gerekmektedir.
 Bana göre play-off ümitleri bu maçla tamamen tükendi. Bundan sonra alacağımız 3 veya 4 galibiyetle ligi rahat bir şekilde bitirerek seneye nasıl kafaya oynayan bir takım yaratırız, onun hesaplarına başlamamız lazım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mustafa KAR Arşivi
SON YAZILAR