21 Yıl Sonra

- Tarih 20 Ocak 1989 Samsunspor kaza yaptı. Türk futbol tarihine ve Samsunspor tarihine acı bir gün daha doğrusu kara bir gün olarak yazıldı.
- 20 Ocak 1989 Cuma günüydü dün gibi hatırlıyorum; saat 11.00 sıralarında bana Samsunspor'un kaza yaptığı haberi geldi. İlk önce bunun bir şaka olduğunu sanarak inanmak istemedim. Ama ne yazık ki gerçekti.
- O karlı buzlu yıllara bakarak ambulanslarla Havza Devlet Hastanesi'nden onları alıp Samsun Devlet Hastanesi'ne getirmekle görevlendirilmiştim.
- Tabiki çok zor bir görevdi. Daha bir gün evvel hemen hemen sporcuların hepsi beni ziyarete gelmiş konuşmuş şakalaşmıştık. Hatta masamın camının altındaki Samsunspor resmine bakıp Zoran Tomiç aynen şunları söylemişti, "Çok iyi takım" diye hep beraber şakalaşıp gülüşmüş ve onları yolcu etmiştim.
- Ama ne acıdır ki! Bir gün sonra onların kimisinin cenazesini, kimisinin ise yaralı ve komadaki halleriyle ambulanslara kendi ellerimle koyup bu şehre getireceğim yüzyıl düşünsem aklımın bile ucundan geçmezdi. Ne yazık ki bütün bunlar hayatın gerçeği idi ve de öyle oldu.
- Şimdiye kadar geçen yıllar içinde bunları hiç yazmadım. Daha doğrusu yazamadım. Ama üzülerek yıllardır izlediğim durum karşısında artık bir iki satır yazma gereğini duydum.
- Kara gün demiyeceğim çünkü Samsunspor kulübü ana renklerine alınan bir karar sonrası siyah renk ekledi. Peki bizler ne yapıyoruz.
- O gün (20 Ocak)
- Bir kaçtane acı içeren cicili-bicili sözler söyleyip resimler çektireceğiz.
- Mevlit okutup eskiden olduğu gibi yine bir sene sonra ki güne kadar unutacağız.
- O acıyı en çok içinde görüp yaşayan bir kaç isimden de bahsetmeden geçemeyeceğim.
- Hakkı Tomaç, Sebahattin Aslan, Mustafa Mutlu...
- İşte onlar bu büyük acıyı yaşayan halen aramızda bulunan bir kaç efsane isimler.
- Peki aradan geçen bunca yıldan sonra acaba onların Samsunspor'a emanet ettikleri yakınlarını unutmadık mı diye düşünüyorum.
- Daha doğrusu ; o tarihlerde Samsunspor 1.Lig'de oynulordu. Bugün ise Bank Asya Birinci Ligi'nin alt sıralarında bizim hep beraber söylediğimiz tabirle "Samsunspor'un şehitleri'nin yattıkları yerde (Samsun-Zonguldak-Kıbrıs) bizlerde hayatta rahatsısız.
- Acaba Samsunspor'u bu hale düşürenler rahatmıdır bende kamuoyu gibi merak ediyorum.
- Kısaca daha fazla yazmak istemiyorum.
- Tek istediğim bu hafta oynanacak olan müsabakaya çıkarken bir saygı duruşu yapılması ve sonunda alınacak bir galibiyeti şehitlerimize armağen etmek en güzeli olur diye düşünüyorum.
- Hepsinin ruhları şad olsun
- Bizden söylemesi.... Hoşçakalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mahir Sarı Arşivi
SON YAZILAR