Yakışmadı

Samsunspor belkide kurulduğu 1965 yılından itibaren geçen süre içindeki en sıkıntılı en önemli maçlarından birisi için sahaya çıktı. Samsunspor sezon başındaki düşünceleri umutları neydi neler oldu bunları sezon içinde her zaman yazdık çizdik. Samsunspor sezonun kendisi için son maçında istediği neticeyide aldıktan sonra bu periyot içinde yaşadıklarını da masaya yatıracağız tabiki. Ama önce Adanaspor maçını kazasız belasız atlatalımda ondan sonra geleceğe bakar ona göre hareket ederiz. Bu arada Samsunspor taraftarlarınında sezon içinde görevlerini yaptıklarını söylemeden geçemeyeceğim.
Gelelim maça...
Bir ilk yarı seyrettik ki evlere şenlik, karşınızdaki takım turistik bir seyahate gelmiş gibi sahada gezinirken ev sahibi takımın gol atmak için en ifak bir uğraşının olmadığını sanki kendilerinin ligde en ufak bir iddiası yokmuş gibi sahada gezinmelerini izlerken şaşırıp kaldım. Konuk takımın istemeye istemeye attığı bir gol vardı ki golü atan takımın sporcularının hiç ama hiç sevinmediklerini izlerken inanın bir futbol taraftarı, bir spor yazarı olarak utandım. Merak ettiğim konu ise acaba Samsunspor"lu oyuncuların kendilerini aynanın karşısına bakıpta ne yaptıkları hususunda düşünmeleri  gerektiğine inanıyorum.  Seyircisini bu kadar tabiri caizse sinir hastası yapan onları maç seyretmek zevkinden mahrum eden bir takım her halde liglerde çok az bulunur. İlk yarı için söylenecek tek şey var. Yazıklar olsun. Seyrettiğim en kötü Samsunspor ve en kötü oyun şekli. Bırakın kazanmak istemeyi futbol oynamayı bile bırakan bir Samsunspor.
Gelelim ikinci yarıya ilk yarının bir kopyası olan bu devrede de sadece Samsunspor attığı beraberlik golünün dışında inanın değişen hiç bir şey yoktu. Stada gelen seyirciler artık maç bitsede gitsek diye dua etti. Bazı seyircilerin takımı ıslıkladığı protesto cümlelerini bağırmaları maçın tek konuşulacak konusu idi.
Dedikya böyle bir maçı izlediğim için çok üzüldüm. İki tarafın sporcularınıda maçın bitmesi için hakemin düdüğünü beklediklerini üzülerek izledim. Daha doğrusu ortaya konan futbol stada gelen görünürken. Aklıma gelen bunlarıda mı görecektik. Ne böyle futbol izlenir ne de maça gidilir. Sorarsanız yakıştı mı diye
Asla yakışmadı.
Bizden söylemesi.
Hoşça kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mahir Sarı Arşivi
SON YAZILAR