Şampiyon gibi oynayamadık

Altınordu ile başlayan Göztepe ile devam eden İzmir fobimiz yakamıza yapıştı bırakmıyor. Dağlara taşlara gönderdiğimiz toplar da sağolsun maçın skorunu belirledi. Kaleyi bulan şutumuzun olmaması gerçekten çok üzücü. Maç başına ortalama iki gol istatistiği ile sahaya çıkan lider Samsunspor a hiçmi hiç yakışmadı. Defans arkasına atılan topları kontrol etmekte o kadar zorlandık ki olacak şey değil. Yediğimiz golün de maalesef şekli şemali bu.

Samsunspor un biraz eleştiri alan ilk onbirinde benim dikkatimi çeken detaylar ise, Ali Kaan ın artık kadroda pek yer bulamaması, Osman ın yedek kalması, Fofana nın kulübede oldukça fazla bekletilmesi, Douglas ın sanki biraz erken oyundan alınması, Soner in yerine oyuna Kaan değil de Emre Demir tercih edilmesi olabilir. Tabiki karar, oyuncularımızın son durumlarını en yakından gören hocamızın.

Obinna Mamah ve Traore ikilisine yeterli önlemi almamışız, yada onları pek dikkate almamışız gibi. Top tekniği üst düzey bu futbolculara resmen kilit atmamız gerekirdi. Alim in yokluğu tam da burada derinden hissedildi. Daha doğrusu Alim in yokluğunu Göztepe çok iyi değerlendirdi. Ben iddaa ediyorum Alim olsaydı bu gol yenmezdi.

Biraz son vuruş şanssızlığı, biraz tutukluğu üzerinden atamamak, birde sanırım yenilmezlik serisini devam ettirebilme sorumluluğu Samsunspor u etki altına almış olabilir. Buna Göztepe nin bu maçı çok istemesi de eklenince sonuç ortaya çıkıyor zaten.

Sağlık olsun maç kazanılır kaybedilir futbol bu ama Göztepe taraftarının acımasız argo tezahüratı çok yakışıksız çok saygısız. TFF ye küfür için kötü tezarürat için yapılabilecek önerilerimi ve düşüncelerimi maille gönderdim. Bir kural koyulabilir. Tüm takımlar için geçerli olacak şekilde bu konu yavaş yavaş gündeme alınabilir. Cezalar artırılabilir. Küfür kötü söz insanın karakterini belirler. İnsanlar eşi kızı ile maçlara gelemiyor çekiniyor neden, küfür kıyamet olduğu için. Küfür ve hakaret suçtur. Avrupa, futbolu spor etkinliği, bir eğlence olarak izliyor ama bizde niyet nedir ben çözemedim.

Bu yenilginin Samsunspor u yörüngesinden çıkaracağını sanmıyorum. Bilakis ciddiyeti artıracaktır. Kendi evimizde üstüste oynayacağımız iki karşılaşma ile şampiyonluk ilan edilecek ve bizim için TFF 1.LİG dosyası kapanacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Tuzla ve Keçiören maçları bu yüzden önemli, bu yüzden kapalı gişe olmalı.

Bu arada şehrimizin diğer gurur kaynağı Samsunspor basketbol takımımız, Mersin Büyükşehir Belediye karşısında mükemmel bir galibiyet alarak maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. 15.04 saat 15:45 de deplasmanda Finalspor ile karşılaşacak olan Yılyak Samsunspor basketbol takımımıza da üstün başarılar diliyorum..

Hoşçakalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serdar Çelik Arşivi
SON YAZILAR