İyi ki varsın!

Şampiyonluk yolundaki engellerden birini daha geride bıraktık. Güzel mi oynadık hayır ama olsun, futbol şimdilik değerini yitirdi. Süper Lig hayalimizin gerçekleşmesine çeyrek kala güzel futbol zevkimizi askıya aldık diyelim.

Gecenin tek golle bitmesi beklemediğimiz bir şeydi, en azından ben fark bekliyordum. Hele de golü daha oyunun başında bulmuşken. Maçın en iyisi Zeki Yavru'nun mükemmel asistini iyi değerlendiren Fofana dakikalar henüz ikiyi gösterdiğinde tabelayı değiştirdi. 1-0

1-0 olsun bizim olsun derler ya işte aynı öyle oldu. Dile kolay bir aylık periyotta 10 a yakın maç oynamış Samsunspor. Mental yorgunluğun iyiden iyiye baş gösterdiği şampiyon, istediği oyunu yine sahaya yansıtamadı.Tuzlaspor dan çok daha güçlü Pendikspor Boluspor gibi kulüpleri gole boğan takımımız tek golle yetindi. Bir türlü atamadığımız ikinci gol de, maçın son dakikalarını bize zehir etti.

Oyuncu değişikliklerinde Tomane ısrarı süren Hüseyin hocanın sanırım bir tasarrufu var. Yoksa oyuna en ufak bir etkisini göremediğim Toma'yı Sagat'a tercih etmesini anlamak mümkün değil. Douglas ın oyundan alınmasıda, Tomane nin oyuna dahil edilmeside bana pek yerinde bir hamle gibi gelmedi. Tamam kazanan biz olduk ama var olmasa ne tadımız ne tuzumuz kalacaktı oda biline. Bana göre maçın yıldızları Zeki, Alim, Yunus Emre ve Celil di.

Maça büyük resimden bakacak olursak, maalesef tek güzel yanı üç puan. Stadyumu fulleyen taraftarın çok daha fazlasını hak ettiği bir gerçek. Öyle ki, inanılmaz bir destekle hiç susmadan, her pozisyonun içinde olan, stadı süper koreografilerle görsel şölene dönüştüren güzide Samsunspor taraftarı çok çok daha fazlasını hak ediyor.

Tabi ki gelsin yenilsin bizi uğraştırmasın demiyorum ama bu ligden hiçbir beklentisi olmayan Tuzlaspor un, şampiyonluğa bir adım kalmış rakibi karşısında bu kadar agresif bu kadar abartısını fazla buldum. Gerçi Tuzlaspor'un Samsunspor'un diğer şampiyonluk mücadelesinde de pek hayırlı işleri yoktu, onlarıda unutmadık ta neyse.

23 Nisan 2023 resmi olarak şampiyonluğumuzun ilan tarihi olacak. Böylesi özel bir güne rastlaması ayrı bir güzellik. Bu hafta takımın dinlenecek olması da çok iyi. Zira Keçiören maçında küçük bir galibiyet yetecek yılların hasretini dindirmeye. Bunu da başaracak güçteyiz inşallah.

Not: Tuzlaspor maçında giriş kapılarında oluşan yoğunluktan sanırım yetkili kişiler haberdardır. Bazı turnikelerin bozuk olması ve genelde turnikelerin ağır çalışması Süper Lig de büyük sorunlar doğurabilir. Ben acilen turnikelerin hızlanmasını ve kesinlikle artırılmasını öneriyorum..

Hoşçakalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serdar Çelik Arşivi
SON YAZILAR