Rüya Kısa Sürdü

Beş yılda zor yükseldiğimiz Süper Ligden altı ay gibi kısa bir sürede ne yazık ki veda ettik.

Süper lig tarihinde yine istatistikler bozulmadı. Lige yükselen her üç takımdan birinin mutlak geri düştüğü ligimizin üç takım arasında ki en zayıf halkası Samsunspor oldu. Şimdi soralım kendi kendimize; bu üç takımdan biri neden biz olduk?
Başkan Kazım Yılmaz: Futboldan anlamam dedi; bende diyorum ki Hasbi Menteşoğlu da anlamazdı ama Samsunspor' u daima zirvede tutmasını bilirdi. Ama siz işi bilmeyenlerle yola çıkarak yönetim kurulunu onlarla oluşturdunuz.

- Hoca Seçimi: Lige yeni yükselen bir takımın tercihi kesinlikle ülkemiz futbolunu bilen hatta yerli bir hoca olmalıydı. Siz ne yaptınız? Tercihinizi yabancı hocadan yana kullandığınız gibi Türk futboluna uzak bir hocayı takımın başına getirdiniz.

- Genel Koordinatör: Bana deseler ki bu kulübü batırmak için kimi getirirsiniz? Benim aklıma gelecek olan ilk isim Adnan Sezgin olurdu. Siz ne yaptınız? Hedef koyduğunuz bir takımın genel koordinatörü olarak Adnan Sezgin'i getirdiniz. Haaa.. şuna eminim bu sizin tercihiniz değildi ama futboldan nasıl rant sağlanacağını çok iyi bilen Samsunsporu ne pahasına olursa olsun çok iyi kullanan sizin yönetim kurulunuzun içinden biriydi. Getirdiğiniz bir hata, verdiğiniz yetki ayrı bir hata. Ona verdiğiniz yetkinin onda birini Tarkan Demirhan'a verdiniz mi? Onu neden Adnan Sezgin'in gölgesinde bıraktınız? Suçu Samsunspor camiasından biri olması mıydı? Samsunsporun düştüğü bu durumda en azından Tarkan Demirhan'ın yüreği yanar. Adnan Bey ise sadece alacağı paraya bakar.

- Transfer Hatası: Temel iskeleti bozmadan nokta transferler yapmak yerine bir önceki sezon Bucaspor örneğinde yaşadığımız gibi yaklaşık yirmi beş transfer yaparak takımı tamamen değiştirmenin hesapları yapıldı. Peki sonra ne oldu? Petkovic gönderilmesini istediği oyuncuları bir bir kadroya dahil ederek yaptıkları transferlerin ne kadar gereksiz olduğunu; kendisinin de ne kadar çaresiz olduğunu anlatır gibiydi sanki.

- Siyasi Güç: Ben bunu her zaman söylerim zaman zaman yazıyorum da bir takımın önce ekonomik gücü, sonra siyasi gücü arkasından eksik olmayacak. Ama bu sezon Samsunspora siyasilerin desteğinden ziyade zararlarının dokunduğunu söylemek daha doğruydu bence. Ne denilmişti? Vay efendim Samsun pilot bölgeymiş de, ilk buraya uygulanırmış da, spor bakanı Samsun milletvekiliymiş de bilmem neler neler. 19 Mayıs stadında ki benzeri taşkınlıklar diğer statlarda da yapıldığında o kulüplere ceza verilebildi mi? Neden biz pilot bölge seçildik? Bu şehirden çıkan bakanın Samsunspora kârı mı yoksa zararı mı olduğunu düşündüğümüz de Samsunsporun şuan ki düştüğü durum bunu anlatmaya yetiyor sanırım.

- Mesut Bakkal: Topladığı puanlara bakılırsa istatistik olarak iyi görünüyor olabilir. Ama diyorum ki; hiçbir final maçını kazanamadınız Sayın Bakkal. Fenerbahçe'yi yenip K.Karabük'e, deplasmanda Beşiktaşı yenip evinizde ki final maçı olan Sivasspora kaybediyorsanız sizin de hatalarınız var. Siz inanmadınız ki talebeleriniz nasıl inansın.

Yazık çok yazık. İşte sahipsiz şehrin sahipsiz takımı. Sadece Samsunspor düşmedi şehir düştü, belediye düştü, Samsun basını düştü, bu şehrin esnafı düştü en önemlisi o muhteşem taraftar düştü.

TFF'nin play off sistemini de anlamış değilim. İlk dört ve sekiz için play off yapıyorsunuz, peki küme düşme hattına da bu sistemi uygulayamaz mıydınız? Örneğin Bundesliga' da iki takım direk düşer üçüncüsü ise alt ligden gelen takım ile play off oynar. Bu uygulamayı sizde yapabilirdiniz diye düşünüyorum.

Şimdi Samsunspora ilk sahip çıkan başkan Kazım Gürol Yılmaz olmalıdır. Yani devam etmelidir. Fakat aynı hatalara düşmemelidir. Murat Yıldırım, Adem Alkaşi, Ekigho ve Ertuğrul isimleri mutlak tutulmalı ve hedef tekrar Süper Lig olmalı.
Saygılarımla..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Selamet Atlı Arşivi
SON YAZILAR