Denizi Geçip Derede Boğulmayalım.!!!

Süper Ligde 2011 – 2012 sezonunun otuz üçüncü haftasını geride bıraktık. Küme düşme hattından bir türlü kurtulamayan Samsunsporumuz  bu umudu ancak son hafta yakaladı.
Kendim şüphesiz iyi bir Samsunsporluyum ama geçtiğimiz hafta İnenü stadında yaşadıklarım hayatım boyunca unutamayacağım günlerden biri olacaktır. Hepimiz Samsunsporla zaman zaman  sevindik zaman zaman üzüldük;  fakat geçen haftayı anlatarak değil, ancak yaşayarak anlamak mümkündü. İki maçtan sadece birinin berabere bitmesi yada rakibin galip gelmesi  Samsunsporun lige havlu atmasına yetecekti. Gözlerimiz İnönü de kulaklarımız Antalya da inanılmaz bir doksan dakika yaşadık. Uzun zamandır ilk defa inanmış bir Samsunspor izledim. Buda beni galip geleceğimize dair oldukça ümitlendirdi. Özellikle Ekigho nun onikinci dakikada kaçırdığı mutlak gol sonrası adeta gözlerim doldu ve olmayınca olmuyor..olmuyor..olmuyor…olmuyor dedim. Çünkü İnenü deplasmanındasınız ve rakip Beşiktaş, o an düşündüğüm tek şey bu rakip karşısında kaç kez pozisyon yakalayabiliriz ki, böyle bir maçta böyle bir golü atamazsanız kaybetmeye ve düşmeye mahkum olursunuz diye düşünmeden edemedim. Antalya dan gelen Bursaspor golleri sonrası Samsunspor taraftarı  İnenü de coştu coştu durdu. İkinci devre Beşiktaş daha çok açık vermeye başladı. Yetmişinci dakikada ilk maçta olduğu gibi atom karınca Murat Yıldırım çıktı sahneye ve muhteşem bir gol attı. Her birinin iki kişilik oyun sergilemesi, doksan dakika sonunda iki stadyumdan da istediğimiz sonucu almamız Samsunspor taraftarını sevinç göz yaşlarına boğdu. Bana göre % 10 bir ihtimal olan ligde kalma şansı şimdi % 90 a çıktı. Yen Sivasspor u şansımız % 99 olsun, ben Antalyaspor un Kadıköy den puan çıkartabileceğine inanmıyorum. 19 Mayıs stadından çıkacak sonuç Samsunspor un kaderi olacaktır.
Hafta içi gazetelerde okuduğum bazı haberler beni şaşırttı. Sayın bakanımıza ve millet vekillerimiz e Beşiktaş maçı sonrası tebrikler yağmış. Kendileri  hayırdır ne tebriği bu diye sordularsa da şaşırmam, takdiri de yorumu da siz okuyucularıma bırakırım.
Cumartesi saat 19 da Samsunspor taraftarı stadyuma akın edecektir. Unutulmaz bir doksan dakika yaşayacağız. Zoru kolaya çevirdik, o akşam nefeslerimizi tutup sadece top Sivassporlular da iken salacağız nefeslerimizi ve ıslıklarla inleteceğiz stadyumu. Rakibin elini ayağına dolaştıracağız. 20 : 45 te düdüğün çalması ile birlikte bir bayram akşamı yaşayacak Samsun caddeleri. O gece bir yıldız kayacak ya kuzeyden ya da güneyden biz kuzeyden sadece güneşin doğduğunu biliriz varsın güneyden kaysın o yıdız.
Futbolcu kardeşlerime Allah güç kuvvet versin. Hem kendilerini hem de bizleri utandırmayacaklarına inanıyorum. Burada kaybetmek denizi geçip derede boğulmak gibi olur. Bizler inandık eminim sizlerde inandınız... Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Selamet Atlı Arşivi
SON YAZILAR