Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

Millet İttifakı

Meral Akşener büyük çıkış yaptı.

Genel seçimler öncesi ve sırası kendince içine attıklarının bir kısmını adeta haykırdı.
İyi Parti olarak meclise girmesine destek olan Kılıçdaroğlu’na minnetini her fırsatta dile getirirken, son geldiği noktada bin pişman olduğunu anlattı.

Peki, bundan sonra ne olacak?

Önümüzde yerel seçimler var. Millet İttifakı dağıldı. Millet İttifakından en karlı çıkan 3 Parti oldu.Saadet, Deva, Gelecek mecliste getiremedikleri oyların çok üstünde milletvekili ile meclise girdiler. Demokrat Parti, Türkiye’nin en eski partisi olmasına rağmen dünkü partilerin önüne geçemedi. Pazarlıkta masa da diğerlerine göre çok zayıf kaldı.

Kılıçdaroğlu, bütün yenilgilerine rağmen devam diyor. 6 lı masa olmazsa 16 lı masa olur diyor.
Zafer Partisi son anda Millet İttifakına destek verdi. Aldığı oy ile 6 lı masa içindekilerden tek başına daha büyük bir başarı gösterdi.
Bütün bunları değerlendirdiğimizde Millet İttifakı mensubu olan 6 parti seçim sonrası yenilgi yaşasa da iç hesaplaşmayı başlatarak büyük hata yaptı.

Yerel seçimlere bu kadar kısa bir süre kala iç hesaplaşmaya girmek, belediyeleri kaybetmelerine neden olacak. Özellikle CHP parti içi savaşını yerel seçim sonrasına bırakmalıydı. İyi Parti bütün olumsuzluklara rağmen suskunluğunu yerel seçimler sonrasına kadar sürdürmeliydi. Parti kongreleri yerel seçimler sonrasında yapılmalıydı. 6 lı masanın dağılmasına izin verilmemeliydi.

Yerel seçimlerde CHP ve İYİ Parti birlikte hareket etmediği sürece başta İstanbul ve Ankara olmak üzere çoğu belediyeyi kaybeder. Büyük hüsran yaşar. Buna neden olanlar sonrasında faturayı kime keserse kessin, iş işten geçmiş olacak. Atı alan Üsküdar'ı geçecek, sonrasında kim neresine ne yakarsa yaksın.

Sonuç olarak;

Masaya oturan nasıl hesap öderse, masadan kalkanın da hesap peşinden gelir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR