Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

Okul Sporları Federasyonu kapatıldı

İçinde okul geçen tüm işlerde sürekliliğimiz ve takip yeteneğimiz olmadığı için eğitimde ve sporda büyük ve sürekliliği olan başarılarımızın olmadığı herkes tarafından çok iyi bilinmektedir. Eğitim ve spor politikaları süreklilik ve takip ister. Bunlarda maalesef bizim kültürümüzde yok.

Okul sporları federasyonu 08/06/2005 tarihinde 162 sayılı bakanlık kararı ile kurulmuştu. Okullarda sporun gelişmesini ve ülke geneline yayılmasını sağlamak amacıyla, kısa, orta ve uzun vadeli stratejik plan ve programlar yapmak, bu konularda tavsiyelerde bulunmak, ilgili spor dallarının bağlı bulundukları uluslararası spor federasyonları tarafından konulan ve uygulanan uluslararası kuralların ve her türlü talimatların ve teknik kuralların ISF kural ve talimatlarına göre uygulanmasını sağlamak olan federasyon için 9 Haziran 2023 tarihinde 32216 sayılı resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kapatılma kararı alındı. Ve kapatıldı.

ISF Merkezi Brüksel'de (BEL) bulunan Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (International School Sport Federation), 6 ila 18 yaş arasındaki ilk, ortaokul ve lise öğrencileri için eğitici etkinliklerin yanı sıra taban spor etkinliği ve yarışmalar düzenleyen, kar amacı gütmeyen uluslararası bir spor kuruluşudur.

ISF her yıl dünya çapında 12'den fazla uluslararası spor ve eğitim etkinliğini koordine etmektedir.

Okullararası gençler kız-erkek kategorilerinde Futbol Türkiye finalleri Samsun’da 22-25 Mayıs tarihlerinde oynanmıştı. Kızlarda Denizli Servergazi Borsa İstanbul MTAL, erkeklerde İstanbul Özel Merter Final Anadolu lisesi Türkiye şampiyonu oldu. Hayallerinde 21-27 Temmuz tarihlerinde ISF (Uluslararası Okul Sporları Federasyonu) tarafından Fas Casablanca’da Dünya liselerarası futbol şampiyonasında ülkemizi temsil etmek vardı.

Ancak; bu gençlerin Dünya şampiyonluğuna katılma hayalleri önce tasarruf tedbirleri denilerek takımlara katılım izni verilmedi. Sonradan bir de baktık ki Okul sporları federasyonu tekrar bir yap bozla eski yuvasına özerklik alınarak Gençlik ve Spor bakanlığı içinde bir bölüme çekilerek federasyon kapatıldı. ISF ülkelerde kendilerine muhatap olarak özerk federasyon olmasını istediği için özerk federasyonu olmayan ülkeleri Dünya şampiyonasına almayacağı kararı olduğu için Dünya şampiyonasını eziyet olarak görenler bu karardan memnun olmuşlardır.

Eğitimde ve sporda neden bu kadar keyfi kararlar taban birliklerinin düşünceleri alınmadan, üzerinde olumlu olumsuz tartışmalar yapılmadan alınır. Kararlar alındıktan sonra da hep önümüzdeki maçlara bakacağız deriz. O maçlar hiç bitmez. Politikasızlıkta bir politika benim anladığım da budur.

Beden eğitimi öğretmenleri ve okul sporları ile ilgilenenlerin bu konudaki düşüncelerini kimse merak etmese de ben ediyorum? Sizce doğrumu bu karar.

Öyle kararlar alınsın ki artık “PARDON” denilmeyen günlerde buluşmak üzere..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR