Hedef saptırma

Sonunda dediğinizi duyar gibiyim, Samsunspor yönetimi istifa ettiğini açıkladı geçtiğimiz günlerde. İçeriği tam olarak açıklanmadı, ne zaman bırakacaklar, ne şartlarda ayrılacaklar, kongre ne zaman olacak, takıma kimler sahip çıkacak, yönetim takımı ne kadar borca soktu, şirketleşme mevzusu ne olacak, devre arası hocanın istediği transferleri kimler yapacak tam bir muamma. Samsunspor camiası, sakın ha yine yumurta kapıya dayanınca bu işleri çözmeye kalkışmasın, durumumuz oldukça kritik, geç kalmanın faturasını ağır öderiz. Bu nedenle şehrin ileri gelenleri, Samsunspor'a el atmayı düşünen Samsunspor sevdalıları, camianın önde gelenleri, yerel yönetimler ve vekiller seri bir şekilde konsorsiyum kurup devre arası gelmeden takımın geleceğini belirlemeliler.
Genel olarak takıma zor günde sahip çıktılar imajı vermeye çalışan ancak verdiği vaatlerin hiçbiri gerçek çıkmayan yönetim, başarısızlığının bedelini istifa ederek ödedi. Yerel yönetimden sonsuz destek alacağız dediniz, tık yok. Meydana ve Çiftlik Caddesi'ne büyük otoparklar kuracağız dediniz, düğün salonu otoparkı gibi bir yeri takıma kazandırdınız. Tahtanın kaldırılması için bakanın ricası ile bir işadamından alınan 1.5 trilyon parayı, kendiniz bulmuşsunuz gibi kaynağı sonra açıklayacağız diye lanse ettiniz. Asla bir ağızdan konuşamadınız, asla birlik olamadınız. Sportif başarı olarak Samsunspor'u mahvettiniz, kişisel hırs ve ihtiraslarınız yüzünden elimizde kalan son cesur yüreklileri de heba ettiniz. Fenerium açılışına çiçek gönderdiniz. Tarihin en kötü transferlerini siz yaptınız. Samsunspor'un başkanının deplasmanlara gitmediği ilk yönetimdiniz. Ve daha nice bunlar gibi hatalar,yanlışlar, çarpıklıklar ..
Peki istifa etme gerekçenizi neye dayandırdınız: " Yönetim kurulu üyelerimiz Gaziantep Belediyespor maçı ardından edilen küfürler ve eleştiri hududunu aşarak hakarete varan olaylar ile olaylara gösterilen tepkisizlik nedeni ile istifa dilekçelerini yönetim kurulu başkanlığına sunmuşlardır." Küfrü kimse tasvip etmez, bunu savunacak halimiz yok. Ancak, yönetimin açıklaması kesinlikle samimi değil. Neden diyecek olursanız, GBB maçı cumartesi günü öğlen saatlerinde büyük boşluklara karşı oynandı. Bunda takımın 5 maç üstüste aldığı yenilgilerin ve orta direk Samsunsporluların dükkanlarının başında olmasının etkisi vardı. Sayısal manada az olan taraftarın, kısa süreli cılız tepkisi nedeniyle istifa eden yönetim, bu zamana kadar yapılan çağrılara, eleştirilere neden kulak asmadı? Neden taraftarlarla şeffaf bir iletişim kuramadı? Sezon açılışında gelen tepkiler daha ağırdı, neden o zaman istifa etmedi? Cevabı basit ; Samsunspor yönetimi edilen küfürler için değil, ortaya çıkan rezil tablonun külfetini sırtından atmak için kendilerine göre iyi bir zamanlama ile istifa etti, akılları sıra kurnazca davrandılar.
Görevde kaldığı sürece doğru bir icraat yapamayan yönetimin, gidiş bahanesi de yanlış oldu. Şehrin kendilerine yeterli desteği vermediklerinden yakınanlar, şehrin genel olarak güvenini kazanmadan neden hülle ile o koltuklara oturduklarını da keşke açıklasalardı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR