SKOR ETKİSİ

Samsunspor'un ilk 3 haftada gösterdiği beklenti üstü başarısı ve iki deplasmandan namağlup dönmesi Bolu maçı öncesi bu maçı kazanmak sezonun ilerleyen haftaları için vites yükselteceğimizi anlamına geliyordu. İyi bir kadro kuran ve mutlak başarı hedefleyen konuk ekip karşısında alacağımız 3 puan "evet bu sene Samsunspor'dan beklentilerimizi arttırabiliriz" cümlesini daha yüksek sesle söyletebilirdi ama olmadı.

 4-4-2 görünümlü bir dizilişle sahaya çıkan takımımız ilerde Roberts-Adem ikilisini bu sezon ilk kez kullandı. Maça seyircinin de yoğun baskısıyla hayli diri başlayan ekibimiz önce Kere'nin başarılı bir duran top organizasyonu sonucu attığı golle 1-0 öne geçti, ardından da tam istenilen dakikalarda çok güzel bir hucüm şablonuyla kontradan 2'yi buldu. Şayet bu bir rövanş maçı olsaydı ve tur atlamak için 3-4 fark yakalamak zorunda kalsaydık eminim takımımız bu skoru 45 dakika içinde yakalayabilirdi. İstek ve hucüm dizilişi o doğrultuda gidiyordu. Ancak skorun 2-0 olmasının kafalarda yarattığı "acaba" baskısı daha rakip santra yapmadan sahaya yansıdı ve Kartal maçındakine yakın bir zaman dilimi arasıyla soyunma odasına beraberlikle girdik.

 İkinci yarıya Musa hamlesiyle kazanmak için çıktık. Ancak ikinci yarıda fiziken daha da düştük özellikle orta sahada Hakan Arslan haricinde takımın bütünlüğü tamamen bozuldu. Bolu takımının rahat pas yapmasına ve kalemize gelmesine izin verdik. Adem-Roberts ikilisinin ileride top tutaması ve Musa'nın da maç kondüsyonu olarak hayli geride olması ve Musa Sinan'ın yorulması takımımızın ilk yarıdaki diri oyununu mumla arattı. İkinci devre ağırlıkla topun arkasında kalan takımımız Lokman ve Kere'nin üstün mücadelesi ve Soner'in kurtarışlarıyla Bolu baskısından gol yemeden kurtuldu. Oyuncu değişikliklerimizle oyun biraz dengelense de Boluspor'un da 1 puan iyidir mantığı oyunu son dakikalarda her iki kale adına rulete döndürdü. Açıkçası ikinci yarı bir kazanan olsaydı buna Boluspor daha yakındı.

Oyuncularımıza bakacak olursak. Kaleci Soner harika kurtarışlar yaptı, 2-3 tane olağanüstü top çıkardı. Savunma beklerimizden Ozan ve Şaban ikisi de çok kötü oynadılar. Özellikle Ozan hucümda hiç yoktu, çıktığında da çoğu zaman isabetsiz ortalarla döndü. Kere havadan Lokman da yerden ikinci yarı Bolu akınlarına can siperhane savaştılar. Orta alanda Hakan Arslan çok üst düzey futbol oynadı özellikle ikinci yarı takımda top alma sorumluluğunu alabilen tek kişiydi. Turgay ve Erdem ikilisi de orta sahada hem çok pas hatası yaptılar hem de çok top ezdiler. Adem Sarı ise maçın en kötüsüydü takımımız adına. Ne bir hava topu alabildi, ne stoperlerle boğuşabildi ne fiziken diri kalabildi. Adem bu şekilde devam ederse ki ligin ilk 4 haftasında hiç ışık veren bir oyun ortaya koyamadı, Burak Çalık'ın acilen iyileşmesi gerekir. Roberts da nokta santrafor oynayacak kalibrede bir oyuncu değil.

Takımımız adına eleştirebileceğim birkaç nokta var. Takımımız skor ezberini 90 dakika içinde unutmalı. Çünkü skorun durumu takımı çok etkiliyor. Rahat bir şekilde 3-4 yapabileceğimiz maçı yine panikten verdik, kaybedebilirdik de. Bir başka konu ise hem savunmada hem de hucümda yay civarında dönen ribaundların hepsini rakibe verdik. Bunlar özellikle tehlikeli kontra atak olarak kalemize dönüyor, orta saha oyuncularının yay civarına yakınlık mesafesini daha iyi kurması lazım. Bir de takımımız kanat akınlarını iyi yapıyor ama ceza sahasına yapılan ortalardaki isabet oranı çok kötü. Daha çok çalışılmalı diye düşünüyorum.

 NOT : Maçın hakemi çok kötüydü. Özellikle kapalı tribünü önündeki yan hakem kadar kötü hakem görmedim bir kez olsun kendi insiyatifi ile bayrak kaldırmadı. Maçın hakemine ise birilerinin 3 dakikanın 180 saniye olduğunu hatırlatması gerekir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR