1 PUANDAN FAZLASI

Geçtiğimiz hafta Denizlispor maçının ertelenmesini pek hayırlı bulmayanlardanım. Takımın maça konsantrasyonu ve tribün desteği karşılaşmayı 3 puanla kapatacak gibiydi. Tabi öyle yüksek konsantrasyonlu bir haftanın ardından maçın iptali hem takımın oyununu görememesine hem de haklı olarak mental bir boşluk yaşamasına neden olmuştu. Konyaspor maçı öncesi beni düşündüren tek handikap oydu, yoksa en az bir puanla ayrılacağımıza inanıyordum.

 İki takım da maça enteresan bir şekilde savunmalarını önde tutarak oyun mesafesini kısaltarak başladılar. Her iki takımın da kalitesi dar alanda top yapmaya müsait olmadığından ilk 10 dakika kör dövüşü şeklinde geçti. Ardından gelen 20 dakikalık zaman diliminde defansif konsantrasyonumuzu kaybettik ve bireysel hatalar sonucu bir anda hak etmediğimiz şekilde 2-0 geriye düştük. Takımımız adına söyleyebileceğim en büyük özellik kesinlikle aşırı duygusal bir takım olmamız. Oyuncuların karakterli yapıları ve kulübün durumunun bilincinde olmaları onları saha içinde fazlasıyla etkiliyor. Artı baskı kadar eksi baskı haline de dönüşebiliyor. 2-0'ın hemen ardından golü bulmamız tek kelimeyle Allah'ın takdiri. Yoksa işler daha da kötü olacak ve takımımız hak etmediği bir mağlubiyete doğru sürüklenip psikolojik açıdan yıpranacaktı. Devreye beraberlikle girmemiz her iki takımın da ayağını denk almasına vesile oldu. Defansif açıdan daha konsantrasyonlu ve her iki takımın da yaptığı hatada 3 puanın gideceğinin farkında olduğu bir devre geçirildi. Bu süreçte her iki takım da zaman zaman pozisyonlar buldu ama maçın hakkı olan beraberliği bozacak fırsatları kullanamadı.

 Takımımız adına teknik açıdan enteresan durumlar yaşanıyor. Mesela hücum gücümüz ve rakip 18 içindeki etkisizliğimize rağmen gol yollarında sorun yaşamıyoruz. Set oyununda iyi olmamıza rağmen boğucu baskıyı bir türlü kuramıyoruz ya da top kullanma süresini verimli hale getiremiyoruz. Defansif açıdan da mücadele gücümüz çok üst seviyelere de çıksa özellikle 7-8 haftadır kenardan gelen toplarda çok fazla yerleşim ve paylaşım hatası yapıyoruz. 3.golü yeseydik buna benzer hatalardan yiyecektik. Neyse son olarak takımımız adına Hakan Arslan, Musa Sinan ve Kere günün başarılı isimleriydi.

 Bu 1 puan sadece tabelada bizi arttırmakla kalmayacak, bir dahaki haftalarda geriye düştüğümüz zaman "neden Konya maçındaki gibi olmasın" diye takımımızı umutlandıracak psikolojik bir katkı olarak ilerleyen haftalarda pozitif açıdan hanemize yazılacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR