KRİTİK EŞİK ATLATILDI

Maçtan önce şu koreografi olayını tebrik edelim. Engin Sever diye bi abimiz var. Bir Samsunsporlu nasıl olunur, gerçek tribüncülük ne şekilde yürütülür 2-3 senedir herkese ders veriyor ama feyz alan ne yazık ki çok az. Yaptığı koreografi çalışmalarını akıllı insan yapmaz! Hem maddi hem manevi büyük yüklerin altına giriyor hiçbir karşılık beklemeden. Her sene bi çalışma ile göğsümüzü kabartıyor. Sağolsun yine Samsunspor taraftarını göklere taşıdı dün akşamki organizasyonuyla. 3 puanda Besim Hoca'dan daha fazla katkısı olduğu kesin.

Maça dönelim. Samsunspor için hayati bir önem taşıyordu dün akşamki Manisa maçı. Tavşanlı ve Göztepe'nin kazanmasının ardından Denizli ve Urfa'nın da seri puan kayıpları yaşaması küme düşme potasını hayli genişletti. Samsunspor gündüz maçlarından sonra bir anda 16.sırada kalmıştı. Kaybetsek bile çok puan farkı olmayacaktı ancak hem sıralamadaki yerimizin 16 olması takımımızı ilerleyen haftalar için baskı altına alacak hem de Urfa'nın arkasında kalıp deplasmana o şekilde gitmek stres yükümüzü arttıracaktı. Bu ortamda 3 puan ilaç gibiydi ve takımımız bu galibiyetle bu haftalık kritik eşiği atlattı.

 Maça tribünlerin olağanüstü bir koreografi desteğiyle başlayan takımımız bu moralle oyun hakimiyetini ele aldı. En etkili silahımız olan hızlı hücum silahımızı doğru pas ve zamanlama tercihiyle gole çevirince skor üstünlüğünü sağladık. Oyun üstünlüğümüzün devam ettiği dakikalarda 2'yi bulmamız gerekirken, saçma sapan bir golle geriye düştük. Neyse ki imdadımıza Manisa'nın sorumsuz oyuncusu yetişti ki rakip 10 kişi kaldı ve daha oynanacak 45 dakika vardı. Açıkçası rakip 10 kişi kalmasa oyunu sürklase edebilir miydik sorusuna şüpheyle yaklaşıyorum. Zira rakip 10 kişiyken dahi 2-1 üstünlük sağladıktan sonra oyunu domine edecek gücü gösteremedik ve tempo düşürerek maçı kazandık.

 İyi oyununun aranmadığı ve puanın öncelikli olduğu haftalara giriyoruz. Yapılacak bir pas hatasının bile ateşten gömlek giydireceği zamanlardayız. Avantajımız oyuncu kalitemiz ve tecrübemiz. Tabiki şehrin ve tribünlerin desteği her daim olduğundan onu bir avantaj olarak saymıyorum bile. Ancak oyun kalitemiz ve kenar yönetiminin stratejileri bu şekilde devam ederse kalan 7 haftayı pek huzurlu geçireceğimiz söylenemez. Musa Sinan ve Lokman ikilisinde büyük düşüş var ave Samsunspor ne yazık ki haftalardır tek kanatlı bi oyun stratejisi yürütüyor. Rakibin 10 kişi kaldığı ve kontraya meyil verdiği dakikalarda Canberk veya Serkan gibi rakip kaleye dikine inecek oyuncular yerine ilk tercihi Haluk'tan yana kullanan Besim Hoca'dan pek umudum kalmadı artık. Takımın da iyi bir ritim yakaladığını söylemek güç. Bireysel yeteneklerle kalan 7 haftayı 15.bitirmek için çaba sarf edeceğiz. Olan yine biz taraftara olacak ama canın sağolsun Samsunspor'um demekten de başka çaremiz yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR