Bıkmadınız mı?

Konu Samsunspor zaman dilimi de sezon öncesi kampları ve transfer dönemleri olunca eminim ki tüm Samsunsporluların yüreği sıkışıyordur. Süper lige çıktığımız geçtiğimiz sezonun öncesi de dahil yakın geçmişte camianın ve şehrin bu süreci bu kadar gevşek geçirme cesaretini birkaç yüz deli Samsunsporlu haricindeki ilgisiz çoğunluktan aldığını bilmekten daha da üzücü.
Hergün ulusal gazetelerde, haber sitelerinde rakiplerimizin teknik direktör anlaşmalarını, iç ve dış transfer imzalarını, kamp programlarını, gelecek sezon hedeflerini hatta hazırlık maçlarını görmekten bıktım. Bu süreci her sezon öncesi düzenli olarak yaşamaktan da sıkıldım. Benim gibi düşünen Samsunsporlu sayısı da az değildir ama üzücü olan bu düşünceli güruhun yalnızca Samsunspor kombinesi alarak maça gelebilme katkısını sağlayacak olması. Bu kulübün kongre üyeleri, çok bilmiş Samsunsporlu ileri gelenler, mangalda kül bırakmayanlar, camianın ağır topları, şehrin dinamikleri, şehrin ekabir sınıfı, yönetim kadroları, yerel baskı grupları, hatta taraftar oluşumları, yerel basın nerdeler? Neden sessizler? Bugüne kadar Kazım Yılmaz mı vardı bu şehirde, başkan olana kadar kaç tane Samsunspor maçına iştirak etmiştir sayın Yılmaz? Bu sürecin suçlusu kendisi değil ama Yılmaz başkanlığı bırakması sürpriz birisi değil, başkan Yılmaz Samsunlu ve Samsun'u seven şehrinin en büyük değerlerinden Samsunspor'u kendisine sunulan davet çerçevesinde yalnız bırakmamış bir isim. Hem futbola hem de kaoslu süreçlere uzak bir isimdi, elinden geldiği kadar iyi yönetti ama onun da gücü bitti. Peki Samsun şehri 2.ismi çıkarabilecek kadar kısır mı ya da Fuat Köktaş'ın eline bomba halinde verilecek kadar kaçılacak, korkutucu bir kurum mu bu kent için? Ya Köktaş İl Başkanı olmasaydı, o zaman ne yapacaktık? Köktaş'ın girişimleri samimi, siyasi partinin il temsilcisi olarak şehre gereken alakayı gösterme görevinin de bilincinde, ona da sözümüz yok. Ancak utanılacak olan Samsunspor'un zehirli varil gibi kapı kapı dolaştırılıp birine emanet edilmeye çalışılması. Ben bu durumdan bıktım, Samsunspor da camia,kongre üyeliği diye bir şey olduğuna da inancım kalmadı. Bu takıma madem böyle muamele yapılacak bu şehirde takım şirketleştirilmeli ve artık Arap sermayesi mi alır Katar sermayesi mi alır, gelir Samsun'dan birisi mi alır kim alırsa alsın bu takımı kurtarsın. Bundan daha utanç verici bir durum olamaz bu şehre ve camiaya gönül veren bizler için.
 Takım sezona başlıyor, hoca yok, yönetici yok, oyuncu yok, hedef yok. Kemal İBB'ye gitti deniyor kim sattı neye dayanarak oyuncuyu veriyorlar gelen para ne olacak belli değil. Murat adına Bursaspor'la kim görüşüyor belli değil. Zenke bizi TFF'ye şikayet edip parasını alıyor pişkin bi şekilde Samsun'a dönüyor ve her fırsatta gideceğim diyen bu adam tesislerimizde formamızı terletiyor. Bu takımın bu gidişatı her sene yüreğimizi hoplatıyor, peki bu taşın altına elini koyması gerekenler her sene bu tabloyu görmekten siz de bıkmadınız mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR