SİYASETE BİR MÜDDET ARA...

SİYASETE BİR MÜDDET ARA VERECEKTİM AMA OLMADI

Yoğun bir siyasi gündemin ardından asıl konularımıza değinememiştik, uzun zamandan beri elimizde bekleyen dosyalar var, bu dosyalar önemli dosyalar, şehrin önünü açmak için ele alınması gereken dosyalar ancak gündem o kadar yoğun geçiyor ki bu dosyalara zaman ayırmak mümkün olmuyor. Ele aldığımız dosyaları bitirmeden veya gerekli yasal işlemler başlamadan başka dosyaları ele almadığımızdan yeni dosyalara geçemiyoruz. Örneğin İl Özel idaresi ile ilgili ele aldığımız dosyaların henüz başındayız, biz yayınladıkça birilerinin tedbir almaya çalıştığını gözlemledik, ama bu tedbirler gerçeklerin ortaya çıkmasına engel olamayacak.

İl Özel idaresini iç etmek isteyenlerin müracaat ettikleri yöntemlerden en önemlisi başkaları adına veya yanlarında çalışan personel adına şirket kurup, o şirketler üzerinden iş almalarıdır, bu yöntem basit bir yöntemdir ama bazen gözden kaçabilir, İl Özel idaresi ile ilgili yaptığımız yayınlar sonucu bir soruşturma başladığını biliyorum ancak yapılmakta olan veya yapılacak soruşturmanın selameti açısından bazı önemli konular gözden kaçabilir, bu konuların gözden kaçmaması için çok dikkatli davranılması ve tahkikatı yapanların daire içerisinden değil, mutlaka dışarıdan ve tarafsız müfettişler tarafından yapılması gerekmeketedir.

Yaklaşık iki haftadır siyaset yazmıyoruz, yazmaya da niyetli değildim ancak siyasette bazı hareketlenmelerin olduğunu öğrenince yazı yazmam gerekti, peki nedir bu hareketlenmeler derseniz malumunuz Ak Parti İl Başkanlığı kongresinde genel merkezin desteklediği Osman Çetinkaya seçimi kaybetti, bu süreçten sonra yeni arayışlara girileceğini tahmin ediyordum ancak bu kadar erken olacağını düşünmemiştim. En azından 30 Eylül'de yapılacak Ak Parti büyük kongresine kadar ortalık sessiz devam eder, daha sonra hareketlenmeler olur düşüncesinde idim, fakat aldığım duyumlar sürecin çok erken başladığını gösterdi.

Ak parti biat kültüründen gelen insanların kurduğu bir parti olduğundan Genel merkezin desteklemediği yönetimlerin görevde kalması çok zordur, bunu fırsat bilen bazı siyasetçiler çok erken davranarak kulis yapmaya başladılar bile, eski vekillerden müftü efendi Ak Parti Genel Merkezinden ayrılmadığı göreve talip olduğu, hatta bu konuda ciddi kulisler yaptığı, bazı Vekillerin de desteğini aldığı iddia edilirken, bir başka Vekil İlkadım ilçe Başkanı İhsan Kurnaz'ı Salı günkü grup toplantısına getirip, oradan da Genel Merkez yöneticileri ile görüştüğü iddia edilmekte. Bu denilen doğru ise o Vekilin hala daha akıllanmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Diyeceksiniz ki Müftü efendi hazretlerine bir şey demedin, o konudaki düşüncem müftü efendinin ancak ahirette siyaset yapabileceği yönde olduğundan yorum yapmaya gerek görmedim.

Bu konuda çok hevesli olan bir arkadaşımız daha var, mesleği Avukatlık olup, ticareti seçen kardeşimiz daha önce lombodo Hazretleri ile yaptığı anlaşmadan sonuç alamadığı için yeniden siyaset sahnesine inip, kendisine ve etrafına yararlı hizmetler!... sunmak için kolları sıvamış durumda olduğunu öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorum!... Bu arkadaşlarımız her şeye layık, her türlü Devlet imkanından istifade etmesi gereken çok muhteruuun insanlar olduklarından yoğun bir çalışma içerisindeler.

Peki bu kadar uğraş, bu kadar acele niye derseniz malumunuz seçimlerin öne alınma gibi bir ihtimali söz konusu, şehrin ehil olmayan insanlardan kurtulması veya liyakatli insanların eline geçmesi için bu arkadaşlarımız inancımız gereği!... hayırda yarışıyorlar, onların kendi ceplerini düşünmek gibi bir niyetleri asla olamaz!... yaptıkları yapacaklarının teminatıdır….. İşte bu nedenle arkadaşlarımız yoğun bir çalışma içerisine girmişler, henüz cenaze kalkmadan, miras taksimatı yapmaya başladılar bile, aslında şu anda ortada cenaze de yok, olsa olsa hastalık olabilir, bu hastalık tedavi edilebilir mi derseniz bana göre çok zor, çünkü hastalığın kaynağı olan mikroplar ölümcül mikroplar olduklarından, hastanın sağ kalması çok zor. Umarım kaş yaparken göz çıkarılmaz, zira bu konuda şu ana kadar verilen sınavlar çok başarısız, hiç kimse şehri, şehrin insanını, partisini veya devletini düşünmüyor, herkesin derdi menfaat olunca ortaya çok sıkıntılı bir durum çıkıyor. Duam iyi niyetlilerin kazanması, art niyetlilerin kaybetmesi yönünde ancak bu arada sadece dua ile yetinmeyip, bize düşeni de yapacağımızı kimse unutmasın. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR