Galib-iyet Öztürk e Hediye

Bank Asya 1.liginde son iki haftaya girilirken deplasmanda K.Erciyesspor"u mağlup ettikten sonra beklenmedik puan kayıpları yaşayan Samsunspor ligin diri takımlarından biri olan Gaziantep Bld.yi 4-0 lık bir skor ile mağlup etti.
Evimizde oynadığımız Orduspor maçını büyük taraftar desteğine rağmen bıraktığımız iki puanın ardından Güngören Bld. deplasmanını ben mutlak üç puan ile kapatırız diye düşünüyordum; fakat alınan beklenmedik yenilgi, inişli çıkışlı grafik, maçın tv den naklen yayınına bir de olumsuz hava şartlarıda eklenince tribünde ki taraftarların azlığı gözden kaçmadı. Bu şartlar altında maça gelen ve doksan dakika hiç susmaksızın yaptıkları izlemeye değer şovlar ile destek veren muhteşem taraftarı kesinlikle takdir etmek lazım. Canlı maç yayını esnasında spikerin Samsun da alışkın olmadığımız bir taraftar topluluğu demesi, önceki naklen yayınlarda Samsunspor taraftarları tüm Türkiye ye çok güzel görüntüler izletmiş sanırım.
Gaziantep Bld. maçına gelince; rakip bu ligin flaş ekiplerinden birisi, oldukça diri ve dirençli bir takım. Geldiği Samsunspor deplasmanında açık futbol oynamayı tercih etmesi Samsunsporun işine gelirken, kendilerinin ise adeta sonunu hazırladı. Gaziantep Bld. öncelikle rakibi ofsayt taktiği uygulayarak durdurmanın planlarını yapmış. Maçın başlarında birkaç pozisyonu bu taktik ile kesselerde yirmi beşinci dakika da Agbetu ile bulduğumuz golden sonra oyunu tamamen kontrolü altına alan Samsunspor yirmi dakikada bulduğu üç gol ile devreyi 3-0 önde kapadı. İkinci yarıya da gol ile başlayan Samsunspor iyice rahatlayarak topu ayağında tutup farklı bir skor ile sonuca gitmeyi başardı.
Hedef süper lig ise, arkana bakmadan her maçı final havasında oynayıp mutlu sona ulaşmak için hiç bir neden olacağını sanmıyorum. Yalnız oyuncularımızın takıma göre motive olması bazı rakipleri ciddiye almaması işte bizlere böyle ince hesaplar yaptırıyor. Örneğin; Güngören Bld. maçı alınması gereken bir maçtı. Beş bin seyirci ile iç saha gibi mücadele ettiniz. Eğer süper ligi düşünüyorsanız bu tip maçları kaybetmek gibi bir lüksünüz yok arkadaş. Rakiplere hep ilkleri yaşatan biz olmayalım, evinde aldığı o galibiyet Güngören Bld.nin bu sezon sahasında kazandığı ilk galibiyeti idi. Beş bin seyircinin önünde oynadığınız bu kötü futbol ve aldığınız sonuç yakışıyor mu size? Motivasyon olarak Güngören Bld. maçında taraftar kadar teknik ekip ve futbolcularda buna ayak uydurabilselerdi Güngören Bld. maçı sonuç olarak çok farklı yansırdı.
Bu taraftarı küstürmeyelim, iyi bir taraftar kitlemiz var, onlar bu sezon süper lig istiyor. Onlar buna inanıyor sizler de inanın, aslında bana göre bunu başaracak kaliteli bir ekip bizde mevcut. Şu bir gerçek ki daha önce de yazmıştım kafaya oynayan takımlara karşı oynadığımız mücadelelerde zorlanmadığımız gibi, alt sıralarda bulunan rakipler karşısında ise nedense ecel teri döküyoruz. İşte bunun en önemli faktörü ise kesinlikle motivasyon eksikliği, rakibi küçümsemek yani ciddiye almamak.
Hafta sonu Samsun şehri önemli bir konuk ağırladı, Metro Şirketler Grubu başkanı sayın GALİP ÖZTÜRK. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Keşke stadda böyle bir konuk ağırlanacağı baştan taraftara bildirilseydi bu taraftarlar sayın Galip Öztürk içinde o trübünleri doldurup onu alkışlamaya gelirdi. Samsunspor a ve Samsun şehrine yaptığı katkılarından dolayı kendisine minnettarız. Samsunspor un aldığı 4-0 lık galbiyet sanırım bu değerli konuğumuza verilen en değerli hediye olmuştur.
Önümüzdeki hafta deplamanda oynacağımız Ç.Rizespor maçı final havasında geçecek. Oldukça çekişmeli bir mücadele olacak Alacağımız puan yada puanlar süper lig yolunda atacağımız en önemli adımlardan birisi olacaktır.
Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Selamet Atlı Arşivi
SON YAZILAR