Zor karar

Yerel seçimler çok yakında olmasına rağmen, ince eleyip sık dokuyan partiler, aday bulmakta mı yoksa iç seçim yapmaktan mı bilinmez, çok ağır hareket ediyorlar.  Parti içi seçimin ve elemenin zor olduğu bir gerçek. Sonuçta birilerine “hayır kardeşim” demek lazım.  Adaylarını açıklayan partiler bunu dedi ama önemli olan kimseyi kırmadan bu işi çözebilmek.
Evet, hala adaylarını açıklamayan partiler var. Bunların başında ana muhalefet partisi CHP ile meclisteki diğer parti MHP geliyor. Anlaşılan o ki, herkes iktidar partisi AK Partiyi bekledi. Akparti  Büyükşehir ve ona bağlı dört ilçe belediye başkan adayını açıkladı. Şimdi gözler muhalefetin adaylarına çevrildi.  MHP" de eski başkanlardan kemal Vehbi GÜL" ün adı geçerken, CHP "de de milletvekili Haluk KOÇ"UN ismi konuşulmaya başlandı.
Sayın KOÇ"UN adaylığının gündeme gelmesi, ya da getirilmesi üzerinde durulması gereken bir durum diye düşünüyorum. Sayın KOÇ genel başkanlığa talip olmuş bir isim. Bir takım nedenlerle bu adaylık gerçekleşememiş. Parti içerisinde yenilik istemede haklı olup olmadığı bu seçimlerin sonucunda ortaya çıkacak. CHP muhalefette olduğu bu süreçte oylarını artırırsa  sorun yok demektir. Yani parti iyi yönetiliyor sonucu ortaya çıkar. Yok parti yerinde sayar, ya da oy kaybına uğrarsa bu sefer Haluk KOÇ" un değişim istemede haklılığı ortaya çıkar. Bu gün itibariyle bu ihtimal yüksek görünüyor. Burada akla gelen soru, aday yaparak sayın KOÇ" u  harcamak mı?  Çünkü AKP hariç, Samsun "da seçim almak bu dönem çok zor,  hatta imkansız denebilir.  Yusuf ziya YILMAZ bu seçime girerken açık ara önde. Tüm veriler bu yönde, hatta anketler % 80 civarında  sayın YILMAZ" ı gösteriyor. Haluk KOÇ"u bu seçimde aday yapmak O"nu harcamak gibi algılanacaktır. Parti üst düzey yönetim kadroları ilinde seçim kaybetmiş pozisyonuna işi yönlendirebilirler. Çok seviliyordun da, ilinde niçin kazanamadın gibi. Mevcut partinin hataları göz ardı edilir, bunun hesabı sayın KOÇ" tan sorulur  diye düşünüyorum.
Seçim sonuçları partilerde iç hesaplaşmayı getirir. Birçok partinin genel başkanı seçim sonu gitmiştir. Bu ülkemizde böyle olduğu gibi dünyanın birçok yerinde de böyledir. Haluk KOÇ" u   sevenler bu adaylığa kesinlikle  sıcak bakmayacaklardır. Çünkü bu bir siyasi intihar gibi bir şey olur. Partili partisiz herkesi de üzer. Haluk hoca Samsun"a ve ülkemize gerekli yetişmiş değerli bir insandır. Elbette karar önce kendisinindir sonra da partisinin…
Görünen köy kılavuz istemez. Sayın KOÇ partisinin zorlamasıyla da olsa aday olacağını düşünmüyorum. Sanırım O da anketleri değerlendirerek karar verecektir.
Ülkemizin ve Samsun için hayırlısı neyse o olsun dileklerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR