Hayırlı olsun

Adayların ve seçmenin merakla beklediği kararlar belli oldu; Akparti belediye başkan adaylarını açıkladı, Büyükşehir ve merkezde mevcut başkanlarla yola devam kararı alınırken, İlkadım İlçesi ile Gazi İlçesinin birleşmesi sonucu şu anda İlkadım Belediye Başkanı  sayın TOK  aday olamadı. Bunun  tek nedeni iki belediyenin birleşerek bir ilçe olmasıdır.
Bu kararlar alınırken  parti yönetim kadroları oldukça zor anlar yaşadı. Gerek İlkadım Belediye Başkanı sayın TOK  ve gerekse Gazi Belediye Başkanı sayın KALDIRIM"ın teşkilatla  kesinlikle en ufak bir sıkıntısı yoktu. Sonuçta iki belediyenin birleşmesi sonucu bir isim aday olacaktı. Sıkıntı da buydu. Kimse, adaylardan birine sen bu dönem dinlen diyemiyordu. Bunu söylemek de çok zordu. Başka bir çıkış yolu da yoktu teşkilatın.
Gazi belediye başkanı Süleyman KALDIRIM da İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan TOK  da bu süreçte birbirlerini incitecek ya da  teşkilatı üzecek bir hata yapmadılar. Bu örnek seçim ve adaylık maratonu için ikisini de tebrik etmek gerekir.
Aday olan Süleyman KALDIRIM"a başarılar diliyorum. Aslında her iki mevcut başkanın uyumluluklarının yanı sıra yaptıklarını teşkilat ve seçmen kesinlikle göz ardı edemez. Her ikisini  bu hususta da tebrik etmek lazım. Sayın KALDIRIM Türkiye"de 45 ilden daha büyük bir ilçenin Belediye Başkan adayı oldu, başaracağına ve daha çok işler yapacağına eminim.
Sevgili Erdoğan TOK kardeşimizden bahsedecek olursak; bir dönem belediye başkanlığı yaptı. Yaptığı işleri tek tek anlatmaya kalkmaya gerek yok, herkes görüyor, biliyor. Ben bu süre zarfında kimseyi kırdığını düşünmüyorum. Son derece beyefendi bir kişiliği vardı onu hiç bozmadı. Birçok insanın gönlünü fethetti. Hatta Samsun"da inceliğin ve beyefendiliğin abidesi dikilecek olsa  belediye başkanlığı yapan insanların içinde bu ödül kesinlikle O"na verilir diye düşünüyorum. Asla bu toplum O"nu siyaset sahnesinden silmeyecektir. İnanıyorum ki mutlaka Erdoğan TOK bir gün yine bu topluma hizmet edecektir. O"nda bu azim ve sevgi vardır. Olaylara hayırlı yönden bakmak, hayır aramak gerekir. Siyasi tarihimiz bu tür örneklerle doludur. Bundan sonra izleyeceği yol mutlaka kendisine yakışan bir hareket tarzı olacaktır. Uzun yıllardır kendisini tanırım hayatında kin ve düşmanlığa yer yoktur. Bundan sonra da değişmez. Birçok kez yazdım siyaset düşünenler mutlaka onu örnek almalılar. Eleştiriye bile güzellikle karşılık verir. Kısaca Erdoğan TOK güzel bir insan olarak bu şehirde mutlaka her zaman bir değer olarak kalacaktır ve bir gün yine bu şehre hizmet edecektir. O"nda bu hoş görü ve sabır mevcuttur. Bu tür insanlar kolay yetişmiyor. Bizler mutlaka O"nu her yerde sevip sahipleneceğiz. O bizim eskimeyen dostumuz ve kardeşimizdir. Allah önünü yolunu açık eylesin. Yakın gelecekte daha güzel yerlerde görüşmek üzere seni seviyoruz Erdoğan başkan!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR