Birileri seçilecek

İlimizde siyasi partilerin adaylarını belirlemesiyle birlikte bir hareketlenme başladı. Adaylar oldukça iddialı bir şekilde çalışmaya başladılar. Bu da demokrasinin bir parçası. Elbette seçimler olmazsa olmaz.
 Tüm siyasi partiler bütün plan ve pıroğramlarını yapıp halka sunacaklar.  Mutlaka son kararı vatandaş verecek. Herkeste o karara saygı gösterip razı olacak, olmak zorunda…
Halkın anlayacağı dili en iyi şekilde konuşabilenler sonunda zafere ulaşacaklardır. Siyaset, bir nevi insanların kendini  anlatma sanatıdır. Samsun adaylarına baktığımızda çoğunu yakinen tanıyoruz. İlk bakışta hepsi birbirinden iddialı görünüyor. Zaten inancın olmadığı yerde zafer de olmaz, olması mümkün değil..
 Seçimlerde kazanmak bir zafer olduğu gibi, güzel izlenimler bırakmak da bir zaferdir. Siyaset uzun soluklu bir maratondur. Sadece bu günü düşünmek doğru olmaz. Başarılı olmuş liderle ve siyaset adamlarına bakarsanız hepsi uzun bir serüvenden geliyorlar. Mutlaka alt yapıları vardır. Biranda zirveye varmadılar. Ülkemizde temel alt yapısı olmayan oluşumların başarılı oldukları görülmemiştir. Adaylar yorucu bir maratonu koşarken hata yapmamaya dikkat etmeliler. Kazanan da kazanamayan da aynı ortamda yaşamak zorundadır. Geçmişte kazananlar bugün yoklar. Bu dönem kazananlar da yarın olmayacaklar. Kimseye makamlar baki kalmıyor. Yakın geçmişin seçilmişlerini sorsanız isimlerini bilenler de azdır. Bu manada değerlendirildiğinde gerçekten bu çark çok acımasız. Bir anda öğütüp yok ediyor takılan insanları… Doğrusu bu çarka kendinizi çok da kaptırmamaktır.
Siyaset hayatınızın bir parçası gibi olmamalı. Aksi durumda siyasetten beklediğini bulamayan, seçimde başarılı olamayanlarda sıkıntı başlar psikolojileri  bozulur. Bazen de işleri zamana bırakmakta hayır vardır, bunu bilmek lazım. Önemli olan kimseye kırılmadan ve kimseyi de kırmadan yürümeyi bilebilmektir.
 Dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılara birde siyasi sıkıntının eklenmesini asla arzu etmeyiz. Burada tüm siyasi partilere düşen bir görev vardır. Saygı ve sevgi çerçevesinde bu seçimleri yapmak, yaptırmak. Toplumun arzusu da bu yönde olur her zaman. Ülkemiz ve insanımız gerginlik ve hırçınlıktan çok zarar gördü, çok faturalar ödedi. Artık daha bu hatalara düşülmemeli. Ülkeyi yönetmeye talip olanlar mutlaka ölçülü hareket etmeliler. Seçimler geçer yapılanlar unutulmaz. Öyle ise herkes güzel şeyler yapmalı. Bu herkesin menfaatine olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR