Polis'te şikayetçi

Yeni operasyonlar, Ergenekon soruşturması derken, Polis teşkilatı sürekli gündemde. Nedeni ise her yerde ve her işte polisle karşılaşıyor olmanız.
Pek çok  devlet memurunu vatandaş tanımaz görmez. Hatta işi olmazsa, bazı kurumlara hiç gitmez. Polisin böyle bir şansı yoktur. Polise verilen görevlerde sınır yok.
Peki, çok fazla sorumluluğu olan polisten vatandaşın şikâyetleri neler? Polis güler yüzlü davranmıyor. Gece polis merkezinde sabahlıyoruz, sadece çay ikram ettiler nerede kahvemiz yemeğimiz? Misafir bir çayla ağırlanır mı? Koluma kelepçe vurdular onurum zedelendi. İsteseler bırakırlardı adliyeye götürdüler. Maça gittim, konsere gittim biletim yoktu içeri almadılar. Paketimden bir dal sigara eksilmiş. Ben içmedim kimseye de ikram etmedim demek ki hırsız çalmış hadi ben görmedim polis niçin görüp engel olmadı. Üstkattaki komşu evde gürültü yaptı telefon ettim, polis gelip almadı. Benim çocuklar eve geç geliyor, söyledim tutup eve getirmediler. Evin önünde köpekler boğuşuyor, telefon ettim, gelip köpekleri alıp nezarete atmadılar. Konsere, maça gittim yer yoktu polis bana yer bulamadı. Eşim eve geç geliyor, bir de beni dövüyor dedim, polis Eşime hanımına karşı gelmezsin deyip uyarmadı. Çocuklar ders çalışmıyor dedim polis ilgilenmedi. Vatandaşın şikâyet türlerini daha da sıralayabiliriz…
Peki, polisin şikâyetleri neler? Her gün polis merkezlerine birçok insan geliyor aç olanlar, kalacak yeri olmayanlar. Evden kaçanlar da atılanlar da polise gidiyor. Kadın kocasını, kocası karısını şikâyete geliyor. Adını, adresini, evini bilmeyenler bize geliyor. Aklını kaybedenler de bize geliyor. Hastası, dertlisi, boçlusu da bize geliyor. Tüm bu işlerle uğraşırken bide maç, konser görevi yazıyorlar. Vatandaş suçluyu bıraktın diye bize kızıyor. Suçlu bizi niye adliyeye yordun? Diye oda bize kızıyor. Bazen de bir adi suçlu kendisine dayı buluyor, haklı çıkıyor, biz  suçlu oluyoruz, soluğu bir ilçede alıyoruz.
Her hangi bir kurumda bir devlet memuru vatandaşa kaba ya da hatalı davranıyor, çıkıyor siyasiler ülkeyi polis devleti olmaktan çıkaracağız diyor. Birçok devlet memuru suç işliyor, tek suçlu polis gösteriliyor.Yeri gelince vatandaşın canını korumak için, kendi canımızı feda ediyoruz, yine de takdir görmüyoruz. Tüm olup bitenin sonun da kabak hep bizim başımızda patlıyor. Sizce kim haklı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR