Ben değil, biz olmalıyız

Yol İş  Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı İbrahim UZUN hocamla Sayın Valimizi ziyarete gittik. Bu ziyaretin amacı Sayın Hocamın düzenleyeceği geceye Sayın Valimizi de davet etmekti.
Bu etkinliğin amacı 2008 yılı içerisinde sporda başarılı olanlarla, spora emeği geçenlere ödül vermek, onları onura etmektir. Sayın Valimiz bu organizasyona son derece olumlu baktı. Geceye iştirak edeceklerini söylediler. Hatta kendilerinin de bu geceye katkı sağlayacaklarını ifade ettiler.
 Sayın Valimiz Şehrimize geldiğinden beri sergilediği davranışlarıyla sivil kurum ve kuruluşlara verdiği önemi göstermişlerdir. Halkla birlikte olmaya zaman ayırmışlardır. Ziyaretimiz de bir noktaya vurgu da bulunması bizim dikkatimizi çekmiştir.
Sayın Valimizin “ben olmayı bırakıp, biz olmalıyız” ilkesi doğrultusunda hareket edersek başarı olacağımız, birlikten kuvvet doğarak güçleneceğimiz muhakkaktır. Evet bu söz şehrimizde çok önem ifade ediyor. Bizim bu sözden çıkarmamız gereken anlam bu birlikteliğin şehrimizde oluşmadığı yönündedir. Hepimiz bu şehir demek ve bu şehir için çalışmak zorundayız. Bunu başaramadığımız sürece bu şehre,dolayısıyla da insanımıza bir katkımız olamayacaktır.
Şehrimizde görev yapan bürokratlar ne kadar iyi niyetle çalışırlarsa çalışsınlar, şehirde birlik ve beraberlik yoksa sıkıntıların aşılması mümkün değildir. Önce bu birliktelik oluşmalı. Kısır ve cahilane çekişmeler bırakılmalıdır. Her seçim arifesinde gündeme getirilen yörecilik safsatasına son verilmelidir. Bunlar bir şehirde gündeme getiriliyorsa, orada cehalet hakim olmuş demektir.
Bu şehirde herkesin birbirleriyle ticari bağları vardır. Hısım ve akrabalık bağları oluşmuştur. Bunlar millet olarak önem verdiğimiz değerlerdir.  Kimin nereden geldiği, nereli olduğu neyi değiştirir?. Bu sözleri konuşmanın kime ne faydası var? Bunları gündeme getirenler bilerek, ya da bilmeyerek bu şehre en büyük ihaneti ederler. İnsanların özelliklerini, bilgi ve birikimlerini ön plana çıkarmaktır doğrusu. Yöresini asla değil…
 Sonuç olarak Sayın Valimizin değindiği “biz olma bilinci”ni geliştirmek ,hayata geçirmek mecburiyetimiz vardır. Genç ve iş üretme heyecanı olan bir valimiz var. Başarılı siyaset adamlarımız da var. Tek eksiğimiz birlik ve beraberlik. Bunu sağlamak hepimizin görevi. Daha güzel bir Samsun için buna ihtiyacımız var. İnşallah başaracağız…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR