YİNE ELLERİMİZ BOŞ MU DÖNECEKTİK?

 

Sancaktepe stadında oyuna hızlı başlayan taraf Yılport Samsunspor oldu. Daha müsabakanın ilk dakikalarında göbekten hücum ederek iki gollük pozisyona girdik. Ancak golle sonuçlandıramadık. Yeni teknik direktör İsmet Taşdemir geçen haftaya göre bu hafta değişik kadro ile takımı sahaya sürdü.  Sağlı sollu ataklar ve üst üste kullanılan kornerlerle rakibini sahasına hapsetmiş oldu. Sancaktepe Belediyespor’un cılız atakları olduysa da kırmızı şimşeklerin defansı, kolayca bertaraf ettiler. Tribünlerde suskun Sancaktepe taraftarları yer alırken, takımlarına çılgınca destek veren Yılport Samsunspor taraftarları stadı adeta inletiyorlardı. Taraftarın desteğini arkasına alan Yılport Samsunspor baskıyı yoğunlaştırarak ilk on beş dakika rakibini boğdu. Ancak golü bulamadılar.

 

Dakikalar hızla erirken Sancaktepe Belediyespor, taktik gereği ilk 15 dk. Arkaya yaslanıp Yılport Samsunspor’u üzerine çekti, uzun toplarla kontra atak denedi. Yılport Samsunsporlu futbolcular, golü bulamayınca panik havasına büründüler. Daha sonra Sancaktepe Belediyespor taktik değiştirerek önde basarak bizim defansı hata yapmaya zorladılar. Bir türlü gelmeyen gol takımda panik havası oluşturmuştu zaten. Defansımız rakip hücumcularının üzerlerine baskısı sonucu birbirleriyle yan top yapmaya başladı ve sonunda olan oldu. Atak başlangıcı defansta verilen bir hatalı pas rakibin atağına dönüştü. Hızlı davranan Sancaktepe Belediyespor golünü atmayı başardı. Dakikalar 34’ü gösterirken, Mehmet Tosun golü yazdı ve takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı. Zaten gol atamadıkça soğukkanlılığı kaybolmaya başlayan takımın bir de üzerine deplasmanda erken gol yemesi işin rengini iyice kaçırmıştı. Bu durumda bu takımın bu maçı çeviremeyeceğini anlamıştık.

 

Gelgelelim 2. Yarıya. İsmet Taşdemir taktik olarak daha değişik bir dizilişle takımını sahaya sürdü. Samet Asatekin’i ikinci yarı sahaya çıkarmadı ve yerine Onur Eriş’i dâhil etti.  Onur Eriş kanat formasyonunda oynadı 2. Yarı boyunca. Ve taktik olarak daha çok adamla hücuma çıkan Yılport Samsunspor, risk almaya başlamıştı artık. Çok hareketli bir oyun oynayan Yılport Samsunspor dakikalar 65’e kadar iyi derece futbol oynadı ama yine de oyununu rakibe kabullenemedi bir türlü. Bunun sebebi, rakip takım hocası da oyuna hamle yaparak müdahale etmişti. 63. ve 69. Dakikada 2 değişiklik yaptı Sancaktepe Belediyespor. Rakibinin sinirini bozan bir anlayışla mücadele ettiler. Bu sebeple golü atan Mehmet Tosun 2. Sarıdan kırmızı kartla cezalandırıldı. İyice gergin anlar yaşandı ve hakemin üzerine yürüdü. Bunun üzerine 20 dk. Sahada 10 kişi mücadele eden Sancaktepe Belediyespor’a karşı Bahattin Köse ve Oğuz Gürbulak hamleleri de yeterli olmadı. Çünkü takımda taktik disiplin olmadığı çok açık biçimde görünüyordu. Buna karşın Sancaktepe Belediyespor taktik disiplininden uzak ve panik havasına bürünen, doldurt-boşaltla uzun oynayan Yılport Samsunspor’u evinde yenmeyi başardı.

 

Son olarak takımdaki durumu özetlersek; takımın sorunu ne para ne imkân. Hepsi var. Transferse transfer, onlar da fazlasıyla yapıldı. Kulübün başında efsane başkan İsmail Uyanık var. Her kritik biriminde bir eski Samsunsporlu futbolcu veya antrenör var. Ancak takımda baskıyı kaldırabilecek gol yediğinde tepki gösterebilecek takımı canlandıracak bir oyun aklına ihtiyaç var. Oyunculardan birine bu vazife verilmeli ve baskı altında top oynayabilen oyuncu topluluğu oluşturulmalı. Mecbur kazanma hissiyatı hata yaptırıyor. Panik yaratıyor. Bu da ancak ve ancak teknik direktörün yapabileceği bir şey. İsmet Hocanın ilk maçı, bunu başarmasını bekliyoruz. Ancak puan kaybına da tahammül yok. Bu durumu inşallah iyi idare eder İsmet Taşdemir. En ufak şeyde oyuncuları veya hocayı protesto eden taraftar grubu da takıma çok zarar verir. Taraftarlarımız da erken pes etmemeli. Her zaman destek olmalı. Başarının değil armanın sevdalısıyız. Bu uyanış sezonunda herkese büyük iş düşüyor. Allah işlerinizi kolaylasın.

 

HER ŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR