Şirinler Bir Değerdir.!!!

Yıllardır özlemini çektiğimiz büyük karadeniz derbisi 19 Mayıs stadında Samsunspor ile Trabzonspor arasında oynandı. Her maç olduğu gibi iki ayrı devrede iki ayrı Samsunspor izledik sanki. Üç gün öncesi oynadığımız zorlu Galatasaray deplasmanının ardından Samsunspor' u zorlu birde derbi müsabakası bekliyordu. Yoğun bir maç trafiği olan Trabzonspor için de hiç de kolay bir maç değildi. Taraftarlar erken saatlerde stadyumun yolunu tutarak tribünlerdeki yerlerini aldılar. Maçtan saatler öncesi iki takım taraftarları karşılıklı tezahuratlar ile atıştı.
Maç öncesi tribünde açılan dev pankart buranın heryer değil sade ve sadece Samsun şehri olduğunun en güzel göstergesiydi. Ama inanın maç başladığında yıllar önce sessizlik içinde izlediğimiz desteksiz ve tezahuratsız maçlarımız geldi aklıma. Demek ki Samsunspor' un tribündeki en itici gücü ŞİRİNLERmiş. Onlar sustuğunda sanki tribünler yas tutuyor. Halbuki şirinlerin doksan dakika susmaksızın destek vermek istedikleri en önemli maçta buydu. Lakin bu maçta sadece yönetimi protesto etmekle ön plana çıktılar. Aslında bu büyük karadeniz derbisinin zevki ve keyfi bir başkadır. O maçta susmak acı verir taraftara değil mi?
İşte ben bu yazımda maçın değerlendirmesinden çok konuşulması gereken ve bizleri üzen taraftar-yönetim arasındaki gerginlikten söz etmek istiyorum. Bu hafta şirinlerin Gençlerbirliği maçının 61. dakika tezahuratından dolayı seksen kişinin ceza alması ve şirinlerin dağılması. Peki o tezahuratı Trabzonspor maçının 61. dakikasında bu sefer şirinler sessiz kalıp aynı sloganı tüm stad söyledi. Eee… ne olacak şimdi? Bütün taraftarı tespit edip tribünden men mi edeceksiniz? Burda amaç Samsunspor' u mu korumak Trabzonspor' u mu savunmak anlamış değilim. Allah aşkına diğer stadlarda ne küfürler ediliyor ne küfürler… bakacağız göreceğiz kimler ne cezası alacak kim kimin arkasında nasıl duracak?
Sizin yönetim olarak Samsunspor tribünlerinin ve Türkiyenin en renkli taraftar grubu olan şirinlerin arkasında durmaması hepimizi üzmüştür. Unutmayınız ki sizin, bizim kısacası Samsunspor' un şirinlere ihtiyacı vardır bu böyle bilinsin. Şirinler Samsunspor için bir değerdir. Hangi takım istemez arkasında böyle bir taraftar desteğini?
Şirinler grubuna söyleyeceğim sadece bir şey var: Sizin içinizdeki Samsunspor sevdasını biliyoruz. En büyük Samsunsporlular taraftarlardır.Yönetimi, futbolcusu  hepsi birgün gidicidir ama unutmayınız ki sizler kalıcısınız. Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Selamet Atlı Arşivi
SON YAZILAR