PASAJLARLA SAMSUN

Bilhassa Merkez ilçe belediyelerimizin çalışmaları bazılarına göre, iyi, bazılarına göre yetersiz çalışıyor olabilir. Biz iyiden ve bardağın dolu kısmını ifade etmekten yana olurken, bardağın boş kısmını ise, nezaketen yetkili ve sorumlularına bırakıyor, doldurulmasını bekliyoruz.

Hani bakışlar var ya, kimi, küçük, kimi büyük pencereden bakarken kimileride iyi niyetle kendi penceresinden bakar. Biz de bugünkü yazımızı pasajlar halinde kendi minik penceremizden sunmaya çalışacağız.

İLKADIM BELEDİYESİ;  İlkadım Belediye başkanımız Erdoğan TOK,  güler yüzü ve temiz yüreği ile görevini sürdürmekte. Ramazan ayındaki o güzel performansı unutulmadı.

Benim pencerem, ilkadım Batı parka bakıyor, ikametim de burada. Atatürk bulvarı üzerinde kaldırımlar bakımsız, kötü görünümlü. Yenilenmeli. Temizlikler elle kâğıt toplamadan ibaret gibi. Oysa yaya üst geçit merdivenleri bilhassa sahanlıkları çöpten geçilmiyor. Aynı sıkıntı, üst geçitten yukarıya çıkıldığında, Baruthanenin Bafra caddesindeki kaldırımlarında da var. Başkanım buranın halini görürse sanırım o güleç yüzü asılır. Yeri gelmişken 5-6 yıl önceki bir köşemde dile getirdiğim küçük bir konu vardı ne yapan ne bize cevap veren olmadı. Konu şu idi; Sahra sıhhiye yolundan denize doğru inen ve Bafra caddesi ile kesişen sapakta raylı sisteme paralel, alüminyum bariyer, tel çit ve b.arme istinat duvarı olmak üzere, 20.m lik bir  kesimde bu üç ayrı bariyer, koruma sistemi bir türlü tek şekle getirilmeyerek görüntü kirliliği ve ilgisizlik varmış gibi düşünce oluşturulmasının izale edileceğini umuyoruz. Yine aynı sapakta defalarca asfalt yola yamalar yapılması neticesi, yol baya bozuk ve çirkin. Hani şu güz mevsimine girilirken yollarımız yenilense? Bugünlerde bu cadde üzerindeki yeni yapılmış olan aydınlatma lambalarımız artık gündüzleri de yanıyor. Samsun’a Diyojen geldi de haberimiz mi yok.

Batı parkın batısında golf  sahası yapılıyor. Açılışı spor bakanımız tarafından yapılmış olsa da ne bitmez sahaymış, halen inşaat çalışmaları devam ediyor. Her şiddetli yağmurda oranın tüm toprağı denize akınca uzunca bir çamur furyası, deniz içinde  çamurdan bir ırmak gibi tüm sahili kirletiyor. Umarım duyarlı yöneticilerimiz buna engel olur.

ATAKUM BELEDİYESİ; Meslektaşım İshak TAŞÇI’nın bir önceki döneme göre daha hızlı ve geniş bir yelpazede çalışmalar yaptığı duyumlarını alıyoruz. Burada eski Cağaloğlu, son adı ile, Abdullah Gül bulvarının üzerinde, eski Doyaroğlu inşaatın malzeme deposu olarak kullandığı şimdi atıl vaziyetteki yaklaşık yedi dönüm bu arsaya, semt sakinlerinin bir araştırma hastanesi yapılmasının çok uygun olacağı büyük bir açığın giderileceği görüşünde. Biz de buradan bu düşünceyi aktararak gazetecilik görevimizi ifaya devam ediyoruz.

Daha önceki köşemde; hemen her gün, Limandaki itfaiye teşkilatımızdan araçlar, acı sirenler çalarak, üçlü beşli olarak Atakum’a doğru yangın söndürmeye koşuyorlar. Atakum merkez ilçemizde Samsun’un ikinci bir itfaiye teşkilatı var mı? Şehir merkezinden, Atakum’a giden araçların zaman kaybı trafik yoğunluğu sonunda gittiği yerdeki yanan yerler nesneler kül olmaz mı? Ya da diğer merkez ilçelerimizde itfaiye teşkilatı ve araçları var da bizim bilgi noksanlığımız mı var diye yazmıştım.

Belediye çalışanlarımıza ve yöneticilerine buradan başarılar dilerken, halkın sesi olan gazetemize ve biz yazarlara sevindirici cevaplarını alınca buradan seve seve yayınlayacağımızı bildiririz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Faik Dündar Arşivi
SON YAZILAR