KASIRGA ÖNCESI BÜYÜK SESSİZLİK

“Dünya 5 ten büyüktür!” Dedik, uyuyan devletler uyanmaya başladı. Tıpkı Kurtuluş savaşında her ırktan Kürdü, Türk’ü, Arabı, Çerkez’i ile tüm insanımızla bir, iri ve de diri olup, tükenmiş bir coğrafyadan külleri üzerinden alınmış kor gibi yeniden alevlendik, ölmediğimizi ispatladık. Siyonizm ve emperyalizm birlikte Kudüs’ü İslam’ın elinden almaya çalıştılar, BM (Birleşmiş Milletler) de yapılan oylamada acı bir yenilgiye uğradılar. Uğradılar ama, yaptırım gücü olacak mı, ya da İİT (İslâm İşbirliği Teşkilâtı) bu reçetenin gereğini yapabilecek mi?  Başta Suudi Krallığı, BAE ile Mısır Siyonizm’e teslim olması can sıkıyor.

Amerika başkanının sanırım bir ruhi problemi olabilir. Adam dünya ve tarih gerçeğini ya bilmiyor, ya biliyorsa da dinlemeden negatif kararları ile gündem oluşturmaktadır. İsrail’in 1948 den beri ayağını bastığı bu mukaddes topraklarda yayılmacı acımasız plânları ile arazisini ne kadar büyüttüğü aşikârdır. Hele 67 deki dört günlük savaşta Suriye, ırak, Lübnan ve Filistin’e dünyayı dar etmiş hava güçlerini yerle bir etmişti. Tabii ki sınırlarını çok genişletmiş Golan tepelerine bile sahip olmuştu. Dilsiz dünyadan çıt çıkmadı!

ABD ve Başkanının bu son tarihi oylamada kaybettiği prestijinin acısını, bizden almayı düşünmektedir. Güneyimizde terör örgütlerine hamilik yapmakla birlikte, askeri eğitim vermektedir. Üç binin üzerinde tır dolusu bizde olmayan son sistem silahları tankları bedelsiz vermektedir.

İşte kasırga öncesi sessizlik bu.  Tüm bu terör örgütlerini üzerimize salacak topraklarımızı ve insanlarımızı silahla ölüm tehditi altında  bırakacak, belki de savaş başlatacak bizi yıpratacak askeri ve ekonomik erozyona uğramamızı bekleyecektir. Biz BOP eş başkanlığını bırakıp, acilen Esat’la barışa geçmeliyiz. İran, Irak, Suriye, Türkiye ve Rusya olarak bölgemize sahip çıkmalıyız. Ne demişti Dünya lideri büyük ve dahi adam rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan; “Amerika’nın burada ne işi var, ne işi var!” bu muazzam reçeteyi haykırır iken yumruğunu kürsüye vurmaktaydı.

İşte şimdi aynı sözleri bizim de söyleyip, kürsüyü yumruklayıp Amerika’yı ve İsrail’i bölgeden atma silme zamanıdır. Yine aynı büyük dehanın sözü ile yazımı bitiriyorum. “ABD, İsrail’i çok seviyorsa  alsın ABD topraklarında yer versin, burada ne işi var bunların!”…

10 Ocak Çalışan basın mensuplarının bayramını kutlarım. Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Faik Dündar Arşivi
SON YAZILAR