SAADETTE KONGRE VE DE İFTAR YEMEĞİ

ŞARK KÖŞESİ

16 nisan referandum seçimlerinden  sonra, bazı siyasî partilerde olumlu ya da olumsuz hareketlenmeler oldu. Meselâ;  CHP de her zaman alışık olduğumuz gibi parti içi  demokrasiye dayanılan isyanlar, yüksek  sesli düşünceler yine havada uçuştu. MHP’ de eskiden başlayan çatlak biraz daha büyümeye  başladı ise de Genel Merkez, Disiplin Kurulunu çalıştırarak frene bastı. Ak parti de eskiden olduğu gibi tek liste geleneği ve parti içi itaat  devam  etmekte.

            Saadet Partisi ise halk arasında yapılan muhtelif sohbetlerde, referandum sürecindeki dik ve omurgalı duruşu, herkesi kucaklayıcı, diyalogdan barıştan yana tutumu ile gücünü  epeyce toparlamış %8 leri aşma  noktasında.

Almanya’nın bize karşı  hasımane tutumu eylemi ve söylemine rağmen, NATO toplantısında yine Alman Başbakanı ile görüşülmesi halkı düşündürmektedir.

 Amerika’nın gözümüzün içine baka baka Suriye’deki PKK versiyonlarına en modern ve ağır silahları tırlarla kargo uçakları ile vermeye, militanlarını eğitme ivmesinin artmasına devam etmektedir. Barzani ise Amerika’nın en ufak bir göz kırpması ile her an bize dikleneceğini,  namlusunu  bize  doğrultacağını  unutmamalı. Irak ve Suudiler de aynı, hepsi ABD başkanının bir parmak işaretine esir  durumdalar. İncirlik halen işgal altında. Rusya eski Moskoftan  farklı değildir. O halde çözüm ne ? Çözümü yıllar önce Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız söylemişti. O'nun çizgisinde göstermiş olduğu doğru şahsiyetli politikasında  yürümekle icra etmekle olur. “Önce ahlak ve mâneviyat” demişti. Bir elin parmakları sayısınca olan bazı  müsbet cemaatlerin yetiştirmeye çalıştırdığı nur yüzlü, merhametli, yürekli, Allah ve vatan sevgisini unutmayan imanlı gençlerin yetişmesi dışında şimdiki gençlerin çoğu boşlukta kalarak, bir nevi avrupaî, disko ve salon  gençliği, akıllı telefon bağımlısı, büyüklere saygıyı, küçüklere sevgiyi yaşamından silen bir nesil gelmekte. Tuttukları siyasî parti başkanları yanlışta söylese, nefret ettirici söylemde, ötekileştirici konuşmalar da yapsa körü körüne eyvallah demekteler.

            Çözümü saadette bulan davasından dönmeyen ak saçlıların şimdi arkasında yine mevcut durumdan pişmanlık duyan ve bu partiye dönen yığınlar görülmektedir.

            Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun katılımı ile 26 mayıs ta Samsun Fuar içi Düğün salonunda yapılan Samsun 6. Olağan İl kongresine ben de katıldım. En azından bir gazeteci gözüyle de izledim. Çok büyük bir katılım vardı, davetliler salona sığmadı dışarıda kalanlar oldu. CHP, BBP ve diğer siyasi parti yönetimlerinden katılımlar da oldu. Bayanların çokluğu da ayrı bir başarı. Coşkulu, heyecanlı bir konuşma yapan, İl Başkanı Makine Mühendisi  Temel Armutcu, tek liste ile seçime gitti ve  yeni yönetimi oy birliği ile seçildi. Çok  huzurlu ve güzel geçenböylesi bir kongreye, şehirde billboardlara asılan afişler, medya desteği ve diğer  sürpriz etkinliklerle ile halkımız davet edilmişti. .      

Sonunda Genel Başkan Temel Karamollaoğlu da detaylı bir konuşma sundu. Aynı gün yani  Pazar günü aynı salonda yüzlerce kişiye iftar yemeği de verildi, akşam namazları kılındı.

Yeni yönetimi ve bütün İslâm âleminin Ramazan  ayını kutlar, bütün Müslüman ve dünya âlemine barış, sevgi,  Saadet ve adalet getirmesini diler, bu ayda yapılacak hayr, hasenat, dua ve ibadetlerin kabul  edilmesini temenni ederiz. Kalın sağlıcakla…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Faik Dündar Arşivi
SON YAZILAR