EVET YA DA HAYIR…!

ŞARK KÖŞESİ

FAİK DÜNDAR

İşte 16 nisan referandumuna sayılı günler kaldı. Peki niçin evet ve de niçin hayır? Bir başka deyişle bugüne kadar yapılan ve yapılacak olanları halkın gözü ve kulağı olarak değerlendirecek olursak;

-Çözüm süreci ve akil insanlar düşüncesi yanlıştı çok kayıplar verildi hendekler kazıldı, silahlar taşındı, bu sebeple HAYIR...

-Dinler diyaloğuna yıllardır karşı olmamda haklı çıktım. Bu dinsizliğe ve densizliğe HAYIR… BOP yani  büyük orta doğu projesi de yanlış Ortadoğu devletleri parçalanacak buna ek olarak orta doğudaki devletlerinin  sınırlarını batı devletleri yeniden çizecek. Bu kardeş devletlerin içine kan davası, kin ve düşmanlık tohumları ekecek, bir acı bir dramlar zinciri, ölümler, gözyaşları, açlık, yokluk, sefaletler....ve buna da HAYIR.

-Ülkemizdeki paralardan altı sıfırın atılması harikaydı. Enflasyon dizginlendi endişeler kalktı, EVET…İmarda, Dünya birincisi köprülerin, hava limanlarının, Marmarayların, tüp geçitlerin, otoban yolların viyadüklerin, barajların, okulların, ihtişamlı devlet binalarının hatta Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin yapılmasına EVET…İşsizliğin giderilememesine, fabrika  ve iş yerlerinin açılmamasına, ölü ve atıl yatırımlara HAYIR..

-Başörtüsü belasından ülke ve insanlarımız kurtuldu, okullarda, resmi kurumlarda hatta askeriyede bile yasaklar kalktı özgürlük, kardeşlik kuruldu, tebrikler ve de  EVET.

-Sağlıkta devrim yapıldı, geceden başlayan hasta kuyrukları, ilaç sıkıntıları giderildi, uzun süreye randevu kısaltıldı, fakirlere sağlık güvence 53 TL ye indirildi.. EVET, ancak daha önce borcunu ödemeyenlere af çıkarılırken, ödeyenlerin parası ödenmedi buna da  HAYIR.

-Parayı bulan, zengin çocuklarının askerlikten muaf edilip, fakir çocukların askere gönderilmesindeki haksızlık ve derin yaralara  HAYIR, seçim yatırımı olan 18 yaşındakilere seçilme hakkı verilmesine, 2 yıl sonra da kıyak emekli maaşı ödenmesi haksızlıklarına HAYIR..

-CHP’li  Konya vekilinin evet diyenleri kovalar, İzmir’den denize dökeriz gibi ifadeler çok ağır ve çok yanlış, bunu kınayan hükümete EVET

-Acil olarak sivil sanayii ve askeri silah ve savaş sanayine uçak, gemi ve tank üretimi geliştirip hızlandırılmalı. Başlanılan bu doğru işe EVET..

-Bilhassa gıda sektöründeki aracıların peş peşe vurgunlarının devamına, halkın gıdasız ve zor durumda kalmasına, pahalı sebze meyvenin önlenmemesine HAYIR..

-Kamu sınavlarındaki torpil dedikodularının oluşmasını önlemedeki umutsuzluğa, Milli Eğitimdeki her yıl sil baştana, başarısızlıklara, müfredatlara ve yanlış lüzumsuz konuların süzgeçten geçirilmemesine, açık öğretmen sayısının kesin halledilmemesine, elzem tayinlerin yapılmamasına  HAYIR..

-15 temmuz darbesine, Siyonist-Haçlı-Avrupa-ABD-Rusya-Barzani-Talabani-PKK ve benzeri Türk İslam düşmanlarına karşı Hükümetçe verilen mücadeleye duacıyız ve EVET…

Sakın ha sakın, Barzaniye güvenilmemeli, onun ölen babası melle (molla) Mustafa’da güvenilmez ve Türkiye düşmanı idi..Barzani ve Talabani ABD maşasıdır biline, her an bizi arkamızdan vurabilmeye müsaitlerdir..

16 nisan referandumunun milletimize güzel gelecekler getirmesini, kardeşliğimizin devamını diler ve bu arada mübarek üç aylarımızı tebrik ederim. Kalın sağlıcakla…

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Faik Dündar Arşivi
SON YAZILAR