YANLIŞ ÖĞRETİLER….

 

  FAİK DÜNDAR

               ŞARK KÖŞESİ      

Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı, benim gibi eski Kara yolcu , siyasetçi ve de Mühendis. Bu sütunlardan kendilerine çok defa yazdım ama, ya kendilerine ulaşmamış, ya da…

Büyük yüksek Betonarme yapılar, kayalık, yüksek ve estetiği bozmayacak şekilde çevre bölgelere yapılır. Arka plandaki binaları kapatmaz.Bize böyle öğrettiler ama.. Gelip görün ki, Samsun Limanı yanına iki adet otel yapımına hele de 25 katlı olana bile müsaade edilerek, arkadaki halkın evlerinin önüne diki verildi. Çiftlikte Alman Doktorun yüksek katlı binası gibi. Arkadaki sırtta bulunan evlerin dış cepheleri ise sözüm ona renklendirildi. Zamanında güzel imar uygulanması yapılsaydı da bu benim halkım da güzel yaşayanlardan olsaydı.

Eee daha sonrası; sonrası şu; Limandan  itibaren, ofis, bahse konu , iki otel, paralı plaj, izinsiz girilmeyen ücretli yelken kulübü, yanında barınak…denize yaklaşılamıyor, eski Belediye başkanlarının büyük emek ve zahmetle halka sundukları güzelim deniz dolgu alanları, mesire yeri olacağına .. İki yıldır spor bakanlığına buyur edilen üç adet çok katlı spor üniteleri ve kompleksi için betonarme binalar yapıldı bitti bitecek. Neymiş?! işitme engelliler olimpiyatı yapılacakmış da.. Olimpiyatların süresi ise 12-13 gün.18-30 temmuz arası. Buraya harcanan para ile işsizlere istihdam sağlayacak fabrika atölye, tesis açmak neden akıllara gelmez, neden deniz ve sahil bu gibi ucube yapılarla halkın önüne set çekilir. Şimdi bir sunî tepe daha yapılıyor. Bilmiyorum buraya ne konacak.. konmak önemli değil, önemli olan denizin yoldan görünümüne bir tepe ile daha engel olmak mı yoksa?

Son günlerde bu spor kompleksinin çevresinde müthiş ağaçlandırma var. Refüjleri, dolgu sahanın geriye kalan bakir alanı ha bire ağaçlandırılıyor. Bak işte bu güzel, düşünen ve emeği geçenleri kutluyoruz. Çevre düzenlemesi de yapılıyor güzel ama bu kompleksin bu güzelim düz dolgu alana yapılması yanlış. Yok sa biz İnşaat Mühendislerine mi yanlış öğretildi? Kendileri makine Mühendisi imiş.

Düşünüyorum da, bizim bu üzüntümüz, buraya açılışa gelmesi muhtemel Cumhur  Başkanına bir anlatan olsa, acaba Büyükşehir Belediye Başkanına ilaveten spor bakanımıza da sorulur mu bir şeyler?

Hükümet metal yorgunluğuna düçar olan kabine üyelerinin değişimine gidecekmiş. Şahsım adıma  derim ki AK parti  Genel başkan yardımcısı Samsun vekilimiz Çiğdem Karaaslan yeni kabinede  Turizm Bakanı olsun. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da yerinde kalsa diye düşünüyorum.

Ha unutmadan, çok basit ufak bir kangren konu vardı. Baruthane mahallesi, Bafra (Protokol) caddesinin,30  ağustos askerî kışlasına giden kavşağında, bu ana yol ile bir  altından teğet ve de paralel geçen Raylı sistem yolu arasında koruma amaçlı, engel var .. var da..15m. uzunluktaki bu güzergahta b.arme duvar, dikenli tel çit ve de alüminyum bariyer.. yani 15m.içinde üç ayrı ve çirkin görüntülü korkuluk.. Olimpiyat gezisine çıkan misafirler ya da devlet büyüklerinin gözüne çarparsa.. Bizden uyarması.. vesselam..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Faik Dündar Arşivi
SON YAZILAR