YENİ HÜKÜMET VE İLK BAŞKAN

“Seni başkan yaptırtmayacağım” demişlerdi. Kimler demişti? Başta hdp genel başkanı ve diğeri ise chp genel başkanı. Sonra ne oldu? Bal gibi oldu buz gibi oldu. Rabbim inşallah hay(I)rlı eder. Önceki eksiklik ve yanlışlarını düzeltirlerse belki düzlüğe çıkarız.

Yeni kabine merakla bekleniyordu. Bence bu defaki  bakanlar mesleklerine göre  cuk oturdu. Yalnız halkın anlayamadığı hazine  ve maliye bakanının sistemle alakasız birinin getirilmesi. Maliyeden ve ekonomiden anlayan derya gibi profesörler akademisyenler var iken. Neyse Reis’in bir bildiği vardır elbet. Önemli olan enflasyondan ve  yüksek dövizlerden kurtulmamız. İnşallah öyle de olur.

Yeni hükümetten beklenen kullanılan sert aşağılayıcı söylemlerden vaz geçilmesi. Gerçekten bir barış ortamının sağlanmasıdır.

Emekliye, çiftçiye, esnafa, dar gelirliye, fakir garip gurabaya, işsize, gençliğe, adalete, sağlığa, ekonomiye ve her türlü sanayiye sahip çıkılması beklenen genel konulardır. En önemlisi “önce ahlâk ve maneviyat.”

15 temmuzun akşamı son saatlerinde yapılan darbe teşebbüsünün her geçen gün açıklanan bilgilerle ne kadar örgütsel ve hain bir girişim olduğunu esefle öğrenmekteyiz. Ancak bu darbe teşebbüsü 16 temmuzda bertaraf edildiğinden dolayıdır ki kutlamanın da 16 temmuz olarak revize edilmesi tarihe doğru not düşmek demek olacaktır. 27 mayıs darbesi kutlandığı için o tarih belirtilmişti. Biz 15 temmuz darbe girişimini  kutlamıyoruz ki. Biz darbeden kurtulduğumuz 16 temmuzu doğrulamalıyız. Yılı da denk geliyor şöyle ki; 16 temmuz 2016.

İlk devlet başkanı, ilk bakanlıklara uyarlı bakanların görevlendirildiği kabine memleketimize hay(I)rlı uğurlu olsun. Kardeşliğin merhametin adaletin huzurun kök salacağı günlerimiz olsun..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Faik Dündar Arşivi
SON YAZILAR