PASAJLARLA GÜNDEM

Konular öyle çok ki; detaya girmeden pasajlar paragraflar halinde bir geçiş yapmak istiyorum.

AF(E)RİN harekâtı; bu konuda  televizyonlar ve gazeteler de yığınla haber ve bilgi veriyor. Kahraman askerlerimiz dünyada emsali görülmemiş  bir müthiş operasyonla, terör guruplarına ve hamileri olan ABD ye büyük bir ders vermekteler. Kutlarım. Ama içeriden ya da dışarıdan çatlak sesler yalan ve iftiralar da paralel olarak sürmektedir. Hak ile Batılın mücadelesi yine. Umar ve dileriz ki  bir bataklığa ve pusuya düşmeyiz. Acilen Suriye’ye zeytin dalını uzatıp bu ABD virüsünü bir daha gelmeyecek şekilde göndersek. Ayrıca sersem tavuğa dönen dış düşmanlar yine bizi kandırmazlar  ve operasyonu durdurmazlarsa.

Başka bir konu ; bazı Büyükşehir Belediye başkanları değişti. Mantalitelerinin yönleri aşağıya dönmelerinden olacak. Ama frene basıldı. Bu değişiklikler durdu. Mesela Karadeniz illerinde değişmesi gereken başkanlar yok mu? Elbette vardır. Az bekleyelim görelim. Zira; Samsun sahili ha bire betonarme çok katlı binalarla doldu. Halkın ve misafirlerin deniz kentinde  denize  hasret bir yaşamına birilerinin sanki yemini var. Ordu’ya Giresun’a gidin bakın ne güzel sahilleri var hem de şehir içinde. Halka hizmet  var eziyet yok. Sanırım bir yıla yaklaştı, Baruthane mahallesi Bafra caddesi, 30 Ağustos kavşağında bir trafik kazası sonu araç raylı sisteme uçmuş, ölenler olmuş, alüminyum bariyer ve kaldırımlar bugüne kadar tamir edilmemiş, ikinci bir kazaya davetiye çıkaracak diye korkuyoruz.

Bu hükümet zamanında paralardan altı sıfır atılması ile büyük bir devrim ve hizmet yapılmıştır. Artık bundan sonra 200.-TL den büyük olan 500.-TL ve 1000.- TL lik banknotların basılıp tedavüle çıkması lazım derim.

Boks ve benzeri sporlar orta çağ arena vahşetinin bir başka versiyonu. horoz, deve güreşleri v.b. zulümlerin derhal yasaklanması gerekir. Avcılık yasak ve serbestliğine,  hayvanların neslini korumak yönünden yeniden güncellenmesi lazım diye düşünüyorum.

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Faik Dündar Arşivi
SON YAZILAR