Mevzuata uydurulabilir ama vicdana sığmaz

Mevzuata uydurulabilir ama vicdana sığmaz
CHP Samsun Milletvekili Murat Çan TBMM’de düzenlediği basın toplantısında 30 Nisan’da gerçekleştirilecek olan ve aralarında 19 Mayıs ilçesindeki 286 arsanın da bulunduğu toplam 314 gayrimenkulün satış ihalesine tepki gösterdi.

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan TBMM’de düzenlediği basın toplantısında 30 Nisan’da gerçekleştirilecek olan ve aralarında 19 Mayıs ilçesindeki 286 arsanın da bulunduğu toplam 314 gayrimenkulün satış ihalesine tepki gösterdi. İhaleyle satılmak istenen arazilerin birçoğunun 80-100 yıldır vatandaşların zilliyetlerinde olduğunu, bu insanların bu arazileri ekip, biçtiklerini, vergilerini ödediklerini, hatta kimilerinin evlerini bile bu araziler üzerine inşa ettiklerini kaydederek şöyle devam etti: “Satış ihalesi, 30 Nisan’da yapılacak. Bu arsaların mevcut kullanıcılarına bir öncelik, bir kolaylık sağlanıyor mu? Hayır! Kimi arsalar için belirlenen rayiçlerse astronomik boyutta! ‘İhaleye gir, diğer taliplilerle yarış, paran yeterse senin olur, yoksa burası başkasının olur’ diyorlar. Zilliyet hakkının korunmasına dönük çaba; ayrıcalık yok. Çünkü vicdanları yok! Yapacakları bu satış, mevzuata uydurulabilir ama vicdana sığmaz. Sığdırılamaz.”

dsc-8916.jpg

İktidarın, ülke ekonomisini büyük bir batağa sürüklediğinin altını da çizen CHP’li Çan açıklamalarını şu sözlerle tamamladı: “Seçim bitti, kasada para tükendi; sıra şimdi milletin zilliyetliğindeki arsalara çökmeye geldi. Çünkü şatafat için para gerek! Hizmet belediyeciliği diye çıktıkları yolda, şimdi milletimizin ekmek yediği arazilere göz dikmeye kadar düştüler; çünkü kibire alıştılar. AKP’nin kamu idareciliği politikaları ve belediyecilik uygulamaları yüzünden hak kaybı yaşayan ve mağdur edilen bütün yurttaşlarımız gibi 19 Mayıs ilçemizde mağdur edilen hemşehrilerimizin de sesi olmaya devam edeceğiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.