LİG ŞİMDİ BAŞLIYOR !!!

Hava etkili derecede soğuk, maç inanılmaz gergindi. Aylar sonra liderliği devralacak Samsunspor, maçın ağırlığının altından kalkabilecekmiydi ? Eyüpspor maçındaki uyum tekrarlanabilecek, düşme potasından uzaklaşmak isteyen Erzurum durdurulabilecek miydi ? Sorular o kadar fazlaydı ki stadyumda 25 bine yakın taraftar birbirinden destek alıp sadece mutlu sona odaklandı. 
   Maç korktuğumuz gibi, tüm futbolcularımızın maçın ağırlığı karşısında hatalar zinciri ile başladı. İki takımında 28 dakika sahada ne yaptığını bilmeden topu kontrol etme mücadelesi vardı, ta ki Orhan Ovacıklı nın garip golüne kadar. Maçın başlama düdüğü sanırım 28. dakika olarak kayda geçebilir zira öncesi yok. Şok Erzurum golü zaten soğuktan titreyen taraftarı dondurdu. Neyse ki  Samsunspor un gole anında cevap vermesi, olası bir kazanında önüne geçmiş oldu. Beraberlik golünün çok temiz olmasına rağmen Erzurumspor lu oyuncuların uzun süre itirazı maçın ayarlarını bozdu. Maçın kontrolünü elinde tutmakta zorlanan hakem Oğuzhan Çakır, ilk yarısı 1-1 biten maçın 52. dakikasında Samsunspor un kusursuz golünü iptal ederek maçı adeta çığrından çıkarttı. İlerleyen dakikalarda Erzurumspor lu oyuncuların, özellikle 21 yaşındaki kaleci Rıdvan ın yerde yatma ve oyunu soğutma çabaları hakem tarafından karşılık görünce Samsunspor stadı patlamaya hazır el bombasına dönüştü. Dakikalar 76 yı gösterdiğinde Erzurumspor u en iyi tanıyan Osman Çelik sahneye çıkıp Muazzez Ersoy dan "Oyun Bitti" adlı eseri okudu. Golden sonra oyunu rölantiye alması beklenen Samsunspor un inanılması güç net 4 pozisyonu kaçırması, gecenin sevimsiz yanıydı.
   Fofana.. Onun etkisiz olduğu maçlarda Samsunspor oyunu kolay kolay kopartamıyor. Haydi Fofana sana artık daha çok ihtiyacımız var.
   Zeki.. Maçın gizli silahıydı. Sahanın her yerinde o vardı. Bravo Zeki.
   Osman.. Maçın fişini çeken gecenin futbolcusu. Mücadelesi görülmeye değerdi. 
   Kolay gibi görünen ama zorluk derecesi gerçekten yüksek bir maçtı. Kaybedecek bir şeyi olmayandan daha tehlikeli ne olabilir. Erzurumspor da yaralı aslandan farksızdı. Maçta oldukça diri ve güçlü bulduğum rakibe, manasız yere yatmaları ve zamana oynama çabalarını yakıştıramadım. Sonuç ne olursa olsun çıkıp aslanlar gibi mücadeleden yanayım her zaman.
   Şimdi liderliğin keyfini çıkartma zamanı. Aylardır takip ettiğimiz rakipleri geride bırakmanın mutluluğu anlatılmaz. Bu başarıda başta furbolcularımız olmak üzere herkesin eline, ayağına emeğine sağlık. Manisa maçı ile liderliği hakettiğimizi gösterin çocuklar. Tesadüfen orada olmadığımızı ispat edelim. Samsunspor ruhu ile sahaya çıkıp lider takım gibi oynayalım. Biz yine her yerde, her zaman yanınızda olacağız..
   Mutluluk yakın hoşçakalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Serdar Çelik Arşivi
SON YAZILAR