Hatalara rağmen

Samsunspor, bana göre belkide sezonun en önemli maçına çıkıyor. Rakip Giresunspor ligde sancılı günler geçiriyor. Samsunspor'da zirve yolunda iddiasını devam ettirmek istiyor. Sizlerin anlayacağı birisi sezon sonunda kötü rüya görmemek, diğeri ise mutlu sona ulaşmak için mücadele veriyor. İstatistiklere baktığımızda iki konuk ekip Giresunspor'un Samsunspor'a karşı hele hele Bank Asya'da ezici bir üstünlüğü olmuş. (Beş sezonda karşılaşmalarda Samsunspor 1 galibiyet 6 yenilgi almış) Şu andaki sezona baktığımızda Samsunspor'un zirveye oynadığını açıkca görürken rakibinin ise ligde kalmak için mücadele ettiğini görüyoruz. Yani sizin anlayacağınız yüreklerin dayanamayacağı bir maç.
Stadyuma girdiğimde;
Mükemmel bir ambiyans olduğunu gördüm. Her iki takımda maça temkinli başladı. Takımlar birbirlerini kontrol ederek oynadıklarını bir ilk yarı seyrederken Samsunspor bana göre forvetsiz oynadığını izledim. İlk yarının tam son dakikaları gelmişti ki Dilaver'in yaklaşık 25 metreden attığı frikik golü geldi. Tabii ilk yarıda beğenmediğimiz bir isim varsa o da orta hakem Hüseyin Göçek'ti.
Bambaşka bir ikinci yarı izlerken şunu gördüm;
Giresunspor teknik direktörü Bahri Kaya yaptığı hamlelerle oyunu istediği düzeye getirmeye uğraşırken Samsunspor'da Hüseyin Kalhpar ise sadece seyrettiğini oyunun 75.dakikası geldiği halde oyuna hiç bir atılım ve hamle yapmadığını üzülerek izledim. Kulübede kuvvetli adamları olduğu halde hiç bir değişikliğe gitmemesi tuhaf görünüyordu. Takımın koşan adamlarından Murat'ı oyundan alışı ise şaşılacak bir olaydı. Sizin anlayacağınız bu kadar yanlış değişikliklere rağmen konuk ekibin yerinde yaptığı hamleler oyunu istediği duruma sokmak için doğrulardı. 84.dakikada Ahmet Şahin ölümüne kurtardığı pozisyon sonrası Samsunspor rahatladı. Geçen hafta söylemiştik çok zor maç diye haklı da çıktık.
Bu kadar yardımlaşmanın az olduğu bir maçta kazanıyorsan futbolun şansı dediğimiz hoca şansıda bu olsa demek lazım.
Kısacası ilk yarı ayrı ikinci yarı ayrı Samsunspor izledik.
Bundan da bir ders çıkmıştır heralde.
Bizden söylemesi
Hoşçakalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mahir Sarı Arşivi
SON YAZILAR