BİRAZ DA FARKLI PARTİLERDEKİ...

BİRAZ DA FARKLI PARTİLERDEKİ SİYASETÇİLERİ TANIMAYA NE DERSİNİZ?

Milletvekili aday adaylarını tanıtırken bugüne kadar AK  Parti'den  aday  adayı  olmuş  kişileri  sizlere  tanıtmaya  çalıştık. Bunun nedeni AK Parti'de  aday  adaylığı sürecinin erken  başlamış olmasıdır, yoksa sadece  AK Parti'den  aday  adayı  olanlarla ilgili  yorum  yazacağımı düşünürseniz   hata  etmiş olursunuz. Zira  biz  Milli Görüş  geleneğinden geldiğimiz  için geleneğimize  uygun  davranmaya çalışıyoruz. Nedir  Milli Görüş  geleneği  derseniz  iktidara gelen  partiler kendilerinden  olmayanların  eksiklerini  araştırıp gereğini  yapıyorlar, ama biz Milli Görüş  geleneğinden  geldiğimiz  için önce kendi  partililerimizin eksiklerini  bulup gereğini yapıyoruz, ardından ise diğer partilere sıra  geliyor. İşte bu nedenle şimdiye kadar  AK Parti'den  aday  olmak isteyenleri  yazdık, şimdi sıra diğerlerine  geldi.

            Bugün sizlere  Ayvacık  Belediyesi eski Başkanı  Erkan  Avcı'yı  tanıtmaya  çalışacağım. Her ne  kadar  listeye  girme  şansı  olmasa da yine de  tanımakta  fayda var. Zira ben  kendisi ile yirmi  yıllık arkadaş olmama rağmen geçen yıl gerçek yüzünü  görebilmiş isem  bir çoğunun ömür boyu tanıma şansı olamaz.  Erkan  Avcı ile  hukukumuz 1990'lı yılların  başına dayanır, kendisini  Ayvacık  Belediye  Başkanı seçilmeden önce  öğretmenlik  yaptığı  yıllardan  itibaren tanırım. Ayvacık  Belediye  Başkanı  seçildiğinde ben  Refah  Partisi'nde  İl  Başkan Yardımcısı  idim. İlk seçildiğinde  kendisine  çalışmadım ancak  oylarını  bölmemek için  partimizin  adayına da gerekli  desteği vermedim. İkinci  seçildiğinde ise  yine  Refah Partisi'nde üst düzey bir  görevde olmama  rağmen bizzat  gittim destek verdim, tanıdığım tüm seçmenleri  arayarak Erkan  Avcı'ya  oy  vermelerini  istedim. Kanaatimce o seçimi  de kazandı zira o  kadar çok  seçime  girdi ki hangisinde kazandı, hangisinde kaybetti bilmek mümkün değil.

            İkinci veya üçüncü döneminde milletvekili olabilmek için ANAP içerisindeki ülkücü  kökenli  Lütfullah  Kayalar, Ersin Taranoğlu gibi isimlere güvenip istifa etti. Kendisine istifa  etmemesi  gerektiğini söylememe  rağmen dinlemeyip istifa  etti. İstifasını ANAP Genel  Merkezi'ne  sunup, Samsun'a  dönerken görkemli bir karşılama isteyince dayanamadım  arkadaşlarımı alıp  ta adalar mevkiinde görkemli bir  karşılama yaparak  karşıladık onu. Milletvekilliği seçiminde listeye giremedi, bu kez boşalttığı koltuk için yeniden  seçim yapılınca tekrar aday oldu ve seçimi kaybetti.  Seçimi kaybedeceğini önceden tahmin ettiğinden  askerde olan bir tanıdığını seçmen listesine yazdırıp oyunu  da  kullandırdı, bu surette seçimi  kaybetmesi halinde iptal ettirebileceğini biliyordu. Seçimi kaybetmesinin en büyük nedeni  ilçede  uçan kuştan para alıp geriye ödememiş olmasıydı.

            Seçimi kaybedince B planını uygulamaya koyup, Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz edince  kendisine dedim ki bu seçimi  25 oyla  kaybettin ama iptal  ettirip yeniden seçim yaptırırsan çok daha büyük bir farkla kaybedeceksin. Yine dinlemeyip seçime  girdi ve yüz  oyla  seçimi kaybetti. ANAP  yine  iktidar ortağıydı ve Erkan Mumcu  Kültür  Bakanı idi, boşta kalınca o günkü ANAP milletvekilleri hiç bir göreve gelmesine razı olmadılar, bu kez Erkan Mumcu'nun  yanına gidip, yalvarıp, yakarıp  pasif bir danışmanlık görevi aldı. Bu arada çocukları ile  benim  oğlum  Kıbrıs'ta üniversite okudular. Sizin anlayacağınız  ailece görüşen iki dost olduk. Bir müddet burada çalıştıktan sonra mahalli idareler seçiminde bu kez MHP'den yeniden Ayvacık Belediye Başkanlığı seçimlerine girdi.

            Girdiği seçimde Ayvacık Belediye Başkanlığını yeniden kazanınca  ben de Büyükşehir  Belediyesi'nde görev  yapıyordum, sürekli olarak yanıma gelip, bazı talepleri oluyordu, Vezir  Hazretleri  pis adam dediği ve hiç  sevmediği bu arkadaşımın tüm isteklerini yerine getirmeye çalıştım. 2007 seçimlerinde bizimki yeniden istifa edip milletvekili aday adayı oldu. Önce ANAP'tan aday adayı oldu, daha sonra Demokrat Parti'den oldu ve seçimi kaybetti. İşsiz kaldığını gören Galip Öztürk acıdı ve Otogar Müdürü yaptı onu ama adam rahat  durmayınca Galip Öztürk görevine son verdi. Bu kez bizim uyanık zatı muhterem 2009 seçimlerinde Çarşamba MHP Belediye Başkan adayı olmak istedi, bu konuda bana da çok  baskı yapıp yardımcı olmamı isteyince samimi olduğum ve sevdiğim yetkililere durumu  anlattım,  yetkililer en zor zamanda MHP'yi satan bir adamı biz aday yapmayız, bu adam kendisini ne sanıyor kardeşi  Ayvacık'tan MHP adayı, kendisi ise Çarşamba'dan aday olmak istiyor burası  babasının çiftliği mi, böyle saçmalık olmaz dediler ve yapmadılar.

            2009 yılının Ekim ayında çete tarafından saldırıya uğradığımda  karşı  tarafın avukatının kim olduğunu söylediğimde Erkan Avcı'nın gerçek kimliğini rahatlıkla öğreneceksiniz. Karşı tarafın Avukatı Erkan Avcı'nın oğlu Ertan Avcı, hem de akşam saat 18.30'a  kadar  bürosunu açık tutup saldırıyı yapanları bekleyip, karakola götürüyor, yetmedi, her celsede aleyhimde söylemedik laf bırakmayacak kadar asaletli!... bir çocuk. Peki bu avukat yaptığı işlerin parasını kimden aldı derseniz onu da önümüzdeki yazılarda yazacağız. İşte size  Erkan Avcı'nın bilinmeyen yönlerinden bir kesit, başka bilinmeyen yönlerini  ilerleyen günlerde öğrenmek üzere mutlu pazarlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR