Fil hafızası

Toplum olarak balık hafızalı olmak genlerimizde var sanırım .. Bundan istifade etmesini iyi bilen " vaat etme makamları" , toplumun bu özelliğinden sık sık faydalanır , olur olmaz vaatlerle günü geçirmenin derdine düşerler .. Ancak biz Samsunsporlular için zaman balık hafızalı olmak yerine fil hafızalı olmayı gerektiriyor .. Ben de hafızamı biraz zorlayarak , çok değil son birkaç ayda Samsunspor'un adının kullanıldığı vaatleri tekrar hatırlatayım dedim ..
 Milletvekilliğine oynuyor diye ilk başlarda burun kıvırdığımız ama gösterdiği dürüst performans ile hepimizi dumura uğratan Fuat Köktaş'ın  istifasının ardından yaşadığımız "kronik sahipsizlik sendromu" , yerel seçimler öncesi kentteki siyasi kanadın sık sık vurguladığı vaatlerden birisiydi .. Yapılan kongrede protokol yükünü almış , takımla arasına anlamsız mesafesini sürdüren belediye reisi kongreye çelenk yollamıştı . Bizler "bayram değil seyran değil eniştelerimiz bizi niye öptü" diye düşünürken , kongrenin sonunda anti-demokratik bir seçimle Hakkı Tomaç ve yönetim kurulunun göreve gelmesi hepimizi şaşırtmıştı .. Öyle ya takıma kağıt üzerinde başkanlık edecek birisi olmalıydı ki , siyasiler seçim öncesi kısıtlı zamanlarını bir de Samsunspor için harcamamalılardı ..
Seçimler bitti , herkes koltuğuna yerleşti .. Seçim öncesi verilen vaatlerin hepsi havada kaldı .. Belediye reisi ile Hakkı Tomaç'ı Çiftlik Caddesi'nde yürürken gördüğümüzde ne kadar da umutlanmıştık değil mi ? Ne kral adamdı değil mi Hakkı başkan , o olmasa Samsunspor'un kapısına kilit vurulurdu .. Keşke vurulsaydı da , kayyum heyeti eski defterleri bir bir inceleseydi , neyse .. Ardından Hakkı Tomaç'ın " başkan da bizi istiyor , destekliyor . Otoprak projesi en kısa zamanda hayata geçiriliyor" vaatlerini okuduk, hatta otoparklarda çalışacak personel alımına hız verilmişti ..  Sonra öğrendik ki , otopark projesi daha meclis gündemine bile gelmemiş , gelmesin de zaten seneye mücadele edeceğimiz 3. Lig'de paraya pek ihtiyacımız olmayacak, malum yakın deplasmanlar Akçaabat, Arsin vs .. gidilir otobüsle .. Otobüs demişken STO geldi aklıma , o zamanlarda
STO'da büyük rekabetli bir seçim vardı .. Samsunspor'a alınacak otobüs seçim vaatlerinden birisiydi şimdiki yönetim kurulunun .. Otobüs alıyoruz ,alacağız herhalde , alacağız ama derken ses kesildi , iş alımında beğenilmeyen personele söylenen "biz sizi arayacağız" lafı gibi oldu .. Sonunda  90'lı yıllardan kalma , birçok fabrikanın işçi servisi diye kullandığı Prenses model otobüsümüz bakıma alındı , maşallah yeni gelin gibi oldu ! Az daha unutuyordum , vali-vekiller-bakan üçlemesinin kopyala-yapıştır demecini " Samsun marka şehir , Samsunspor'un yeri süper lig değil" . Evet değil ama olmaması için ne yaptınız ? Samsun bakan vermiş , grup başkanvekili vermiş neyimize lazım , takım bu durumda iken ..
Biz alıştık siyasi kanadın bu tip demeçlerine , peki ya yönetime ne demeli ? Karabük deplasmanında taraftarlarla konuşan bir yöneticimize göre 4 trilyon kaynağımız vardı , birkaç takviye ile süper lige direk çıkacak takımımız olacaktı , hani nerede o takım ? Daha transfer yasağımız kaldırılmadı Hakkı Tomaç ve İsa Turan'ın açıklamalarına göre .. O da ayrı konu madem transfer yasağımız var , neden yabancı oyunu denemeye getiriyorsunuz , sonra da arkasından ağlıyorsunuz " keşke kalsaydı" diye .. Bakan Faruk Özak'ın ayağına Trabzon'a gittiniz az daha Turgut'u satıp geri gelecektiniz .. Başkan Fenerium'a SAMSUNSPOR adına çiçek yolladı , yöneticisi yapılan doğru değildi dedi .. Takıma takviye yapamadınız, taraftarın en çok sevdiği isimlerden Can ve Hasan'ı taraftarın önüne paragöz diye attınız , Hasan'a randevu verip İstanbul'da beklettiniz .. Başkan " böyle gidirse yapamayız , kongreye gideriz " dedi , yine ses seda yok .. Sonuçta geçen sene 1 gol averajı ile ligde kalan bu takımı , potansiyel 3.lig adayı olarak önümüze sundunuz ..
 Samsunspor taraftarı , sırtını sıvazlayıp başını okşadığında herşeyi unutacak bir taraftar değil .. Cuma günü Beşiktaş İstanbul'da 5000 kişiye zor oynarken , Samsunspor-Siirt hazırlık maçını hafta içi 1000 kişi seyretti , kimsenin bu taraftarı üzmeye hakkı yok .. Taraftarın vaat etme sevdalısı kişi ve kurumlara " deve kini " gütmemesi için , verilen sözlerin tutulması şart .. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR