Yanilerim...

    Son günlerde teknoloji ilerledi deniyor. İyi de, ne zaman gerilerdeydi ki? Yani bilgisayarlar, otomatik robotlar, araba motorları ve telefonlar gelişiyormuş. Tabi konuya girmeden önce kendimi de eleştirdiğimi söyleyebilirim. Çünkü başkalarından önce kendimizi tepeden tırnağa eleştirmek şart bir mevzu.
Ben de bir bilgisayar, yani teknoloji kullananlardanım. Negatif ve kötü amaçlardan ziyade, anlamlı ve güzel olan taraflarını gördüm ve görmekteyim diyebilirim. Tek şart, kendinizi fazla kaybetmeyeceksiniz! Hepsi bu!

Teknoloji öylesine ilerliyor ki insanları avuçlarında ezip köleleştiriyor ve insanları kendi gelişimi ve çıkarları için mahkum ediyor yine kendine. Yani hapis yatan adam teknoloji kullanandan daha özgür duruyor. Teknoloji sosyal çevreleri, romantizmi, kibar ve nazik duyguları bitiriyor. Yani teknoloji, insan kardeşlerimizin saflığını kullanarak ömürden çalıyor.
Teknoloji yüzünden turizm sektörü de yerlerde. Gezip gören, dünyaya açılan kimseler yok! Herkes teknoloji başında bir yerlerde. İş adamları bile teknoloji yüzünden popolarını kaldırmadan ekran başında yapıyor toplantılarını. Masa başı iş dedikleri bu olsa gerek... İstemeyerek birini öldürmüş olan bir adamı düşünün mesela. Sonuçta "öldürdü" mühürü var diye dosyasında adamın adı katile çıkıyor.
O adam bir kişiyi istemeyerek öldürdü diye en kötü adam oluyor, ama teknoloji milyonlarca insanı bağımlı yaparak öldürüyor diye buna büyüyen iş sektörü diyorlar. Yani teknolojinin anayasadan, kanundan bile güçlü olması tuhaf değil mi? Bu adil midir? İşte bu nedenle hapis yatan o adam daha onurlu ve karakter sahibidir benim için. Teknolojiyse daha katil, daha canidir bu durumda. Medeniyeti ve masumiyeti yok ediyor çünkü.
İnsanın insana olan merakı, sevgisi, saygısı gerilerde kalıyor. Hatta okuyup öğrenmeyi, bilgiyi ve kültürü de aynı durumda bırakıyor. Yani alkol veya sigara bağımlıları, teknoloji bağımlıları yanında daha sağlıklı gibi.

Biz teknolojiyi iyi kullansak da az olanlardanız. Çoğu insan farkında olmadan bitmiş durumda. Deprem olmuş, tsunami olmuş, hatta volkan patlamış diye bir şey oldu sanmayın. Bu hiçbir şey anlamına gelmez! Onlar en azından doğal felaketler. Ama teknoloji dediğimiz sistematik felaketlerden.
Bir de başımıza buaralar sık sık reklamı yapılan 3G telefonları çıktı! Konuşacağımız kişi de 3G sahibiyse onu görebilecekmişiz? Bir arkadaşımızı hatırlamak için böyle bir sisteme gerek var mı? O kadar unutkan olduk mu? Ya da arkadaşımızın adresini unuttuk ve yürüyüp onu bulmak zor geliyor diye mi çıktı bu G3 telefonları? Aktif yaşayamadığımızdan mı? Bu kadar satıldı mı beyinlerimiz? Ne gerek var şimdi G3'ye? Bilimi ve teknolojiyi elbette severiz ama suyu çıktığında uzaklaşmasını da biliriz! Tepkimiz bu! Gelişime karşı değiliz asla!
Ne diyelim Allah 3Gere akıl fikir versin.

Barış ve Sevgi dileklerimle

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR