Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

DEMİR BAŞKAN

Samsun Büyükşehir Belediyesi devir teslim töreni oldu. Zihni Şahin dokunaklı bir konuşma yaparak yeni başkan Mustafa Demir’e görevini devretti. Fotoğraf çekmeye gelenlerden ne oluyor diyenlere, aleyhinde çalışanlardan olumsuz konuşanlara herkes oradaydı. 

 

Rahatsızlıkları her hallerinden belli olan bu güruh çok kısa bir zaman sonra belediyeyi terk ettiler. Elbette ki başkan seçim sürecinde, hiç hesap yapmadan yanında olan, samimi, içi dışı bir kişileri çok yakından tespit etmişti ve kendisine yakışır şekilde de günü onlarla tamamladı. 

 

Samsun’ un yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir her gelen kutlamaları bizzat kabul etti. Seçim sürecinde olduğu gibi Samsun halkı ile bütünlük içindeydi. Her gelene tek tek görüşlerini sordu ve önerilerini aldı. Yani ilk günden gönül belediyeciliğine başladı. Seçim boyunca 1 milyon 350 bin kişi ile yöneteceğiz sözünü ilk günde gösterdi. 

 

Ben otuzlu yaşlarımda kamu ve özel sektör yöneticiliği yapmış, belediyecilik hizmetlerinde yer almış, siyasette her görevde bulunmuş, 2004 yılında siyaset ile ilgili kitap yazmış, belediyeye şirket genel müdürlüğü yapmış bir kişi olarak yazıyorum.  

 

Demir başkan mimar, sanayici, iş adamı, bürokrat, siyasetçi, milletvekili, bakan olarak bir geçmişe sahip, bütün bu özelliklerin bir kişide olması büyük bir birikim, ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı’nın yakın çalışma arkadaşı. Ezcümle, Samsun için önümüzdeki 5 yıl büyüme yılları, hak ettiği noktaya gelme yılları, hak ettiğinden öteye çıkma yılları olacak.  Bunu inkâr etmek önce haksızlık sonra Samsun’a ihanet demektir. Seçim sürecinde yaptıklarının haksızlık olduğunu bildikleri halde, ellerinden geleni ardına koymayanlara, seçin sonrası ders olacak günler hemen başlayacak. 

 

Daha ilk günden Demir Başkan projelerini belediye birimleri ile paylaştı. Birim amir ve personeline kabullerde ön bilgilerini verdi. Bir an önce harekete geçme talebini dile getirdi. Samsun Büyükşehir Belediyesi kadroları önümüzdeki 5 yılı yoğun geçireceği ilk günden belli oldu.

 

Demir Başkan zaman yönetimi konusunda son derece donanımlı, teknolojiyi de en verimli şekilde kullanarak boşluk bırakmadan çalışacak donelere sahip. Kabuller esnasında 10 dakika kendine dinlenme fırsatı vermedi, her geleni bizzat ayakta kabul etti. Bir başka özelliği de bu arada hemen göze çarptı. Gelen konukları ağırlama nezaketi neredeyse bütün gün oturmasına engel oldu. 

 

Ben bugün bir kez daha şunu gördüm, Samsun için sayın Cumhurbaşkanı en doğru başkanı tercih etti, Samsun’da en doğru başkanı seçti, Samsunlu bu doğru seçimi sayesinde başkanla önümüzdeki 5 yıl kalkınacak, şahlanacak, Değil Türkiye'nin bölgenin cazibe merkezi olacak. 

 

Ben bunu seçim süreci sırasında onun bütün projelerinde görmüştüm, Bugün ise bir kez daha tescil ettim. Tekrar hayırlı olsun Demir Başkan, hayırlı olsun Samsun ve 1 milyon 350 bin yaşayanı…

 

Ayrıca bugün devir teslimde sayın Zihni Şahin ile de bir araya gelmek ve onunla helalleşme fırsatım oldu. Hakkını helal etti. Ben de kendisine her şerde bir hayır vardır dedim. O da nasipte neyse odur, nasibimiz buymuş dedi. Kucaklaştık. Son olarak Samsun ve Samsunlular adına ufuktan yepyeni bir güneş doğduğunu gördüm ve kıvanç duydum.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR