BİR İHTİMAL DAHA VAR O DA PLAY-OFF MU DERSİN?

Çok severek dinlediğim, güzel bir şarkı var: "Bir İhtimal Daha Var O da Ölmek mi Dersin?" Merhum besteci Osman Nihat Akın'ın Nihavend eseri. Bu şarkıya göre yazacak olursak; şampiyonluk artık zora girdiğine göre; "Bir İhtimal Daha Var, O da Play-Off mu dersin?" şeklinde ifade etsek, sanırım fazla mübalağa yapmamış oluruz diye düşünüyorum.

Yine şarkıda geçen " O da Ölmek mi Dersin " kısmındaki  " ölmek " sözcüğünü de müsaadenizle " Olmak " şeklinde değiştirelim. Zira bu yolda ölmek yerine bizler Play Off da olsa "  olmak " sözünü benimseyelim. Bu işin; yani Yılport Samsunspor' un 1. Lig' e yükselebilmesi için, herkes bugünden itibaren seferber olmalıdır. Zaten artık başka bir alternatimiz de mevcut değildir. " Gün doğmadan neler doğar " sözü çerçevesinde, artık bu play- off gerçeğinini kabullenip; tüm yoğunluğumuzu buna göre planlamalıyız.

Şimdi; Keçiörengücü, Sarıyer, Kastamonu gibi takımlar gerçekten çok güçlü takımlar ve her an yeni bir başarıya imza atabilecek kapasitede ekipler. Ya biz; biz Samsunspor da öyle az güçlü bir takım değil fakat her nedense bu gücümüzü atıl, aktif, olumlu ve üstünlük bazında yeterince kullanamıyoruz ve de yeterince de kullanamadık bir türlü.
Oysa; lig başlarken ne güzel de umutlarımız vardı. Bu takıma sonsuz inancımız vardı. Güvenimiz vardı. Ancak; bu Samsunspor her ne olduysa; nasıl olduysa, başlarında çok deneyimli Başkan İsmail Uyanık, Şirket Ceosu Yüksel Yıldırım, iyi bir yönetim, iyi hocaları İsmet Taşdemir  ve takımı direkt olarak 1. Lig ve şampiyonluğa taşıyacak olan pırıl pırıl genç futbolcularımız vardı fakat sahada bir türlü o beklenen, arzulanan güzel, teknik ve fizik kapasitesi yüksek bir Samsunspor takımı yoktu.

Gerçi bazı maçları 1- 0 kazanıyorduk ama gel- gelelim ki; sonuçtan ziyade, beklenen futboldan eser yoktu. " Kazanalımda nasıl oynarsak oynayalım " düşüncesi bize neredeyse pahalıya patladı ve patlamaya da devam ediyor. Halbuki futbolcularımız da taraftarların gösterdiği ahde vefa gibi, biraz daha özverili, biraz daha gayretli ve liderliği çok isteyen bir futbol anlayışı ile sahada mücadele  tmiş olsalardı; bugün bunları konuşup yazmaktan çok, başarılarımızla övünürdük. Ancak şimdi; futbol kariyerimiz ve şu anda ligde, beyaz grup' ta elde ettiğimiz 3. lük ile övünmek yerine maaalesef dövünüyoruz. Şampiyon olarak 1.Lig' e çıkabilmemiz artık binbir mucizeye kaldığına göre, şimdi bizi play- off gerçeği bekliyor.

Her zaman gerek spor otoriteleri; gerekse de futboldan az- çok anlayanların da bildiği gibi; bu liglerin havası, statüsü çok farklıdır. Her ligin atmosferi, havası, statüsü çok farklıdır. Sen daha önce ne kadar Süper Lig tecrübesi edinsen de bu lig o lige, o lig de bu lige benzemez. O halde şimdi bize düşen şey, birlik, beraberlik ruhu ve düşüncesi ile kenetlenmek, Play- off engelini aşarak 1. Lig' e çıkmaktır. Zaten artık bu saatten sonra da başka bir çözüm ve şans, fırsat da yoktur. 

Ya başaracağız hep birlikte, ya da kısmet değilmiş diyerek,yine bir yıl daha umutlarımızı korumaya devam edeceğiz. Umarım, bu isteğimiz, bu başarımız bu sezon gerçekleşir de derin bir nefes alırız yoksa bu takıma, bu taraftarlara, bu yönetime ve bu hocalara ve onların emeklerine çok yazık olacak.

"Bir ihtimal daha var; O da Play-Off mu dersin?"

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay ZERRİN Arşivi
SON YAZILAR