PLAY- OFF' TA OF ÇEKMEYELİM !

Sakaryaspor ile oynadığımız ilk Play- Off maçına aklımızı takıp da moralimizi bozmaya gerek yok. Şimdi gün; birlik ve beraberlik günüdür. Şimdi gün; kenetlenme, bir olma, birlik olma, diri, dipdiri olma günüdür.

Bizler Sakarya maçında da bir defa daha gördük ki; verilmeyen mutlak bir penaltıyı yine sağolsun hakemler iç ettiler ama umutlarımızı asla hiç edemediler, edemeyecekler.

Sahi, sormak gerekir ilgililere; ne oluyor, neler oluyor oralarda? Yılport Samsunspor başka bir dünyanın takımı mı ? Niçin maçlar adil yönetilmiyor liglerimizde ? Sadece Samsunspor değil; ligdeki her statüdeki takımlar, hep hakemlerden yana ağlıyor, hep dertliler.

Peki; sebep nedir buna ? Bir defa, hakemlerimiz her ne kadar iyi niyetli olsalar da yine de bir şeylerin eksik olduğu âşikar. Görünen köy kılavuz istemez. Biz hakemlerimize saygı duyuyoruz ama lütfen onlar da daha adil, dürüst ve tarafsız maç yönetsinler.

Yazık değil mi bu futbolcuların o güzelim emeklerine, akıttıkları tere ? Yazık değil mi bu takımların birbirine düşürülmesine ? Bu noktada Futbol Federasyonu' na da çok önemli ve ciddi sorumluluklar ve görevler düşüyor.

Bakın; televizyonlarda spor yorumcuları her biten maçın ardından; yaşanan hakem hatalarına, hatalı gol kararlarına duydukları düşünce ve önerilerini dile getiriyor, hatalı pozisyonları yayınlıyorlar.

Buna rağmen; her hafta benzer hatalar, yaşanan olaylar futbol gündeminden hiç düşmüyor. Demekki yanlış giden bir şeyler var bu işlerde. İşte asıl mesele de o yanlış giden şeyleri bulup, keşfedip; Türk Futbolu' nun daha üst hedeflere, sorunsuz ve güvenli koşmasını arzuluyoruz ama bu senin, benim arzumla değil; tüm spor adamlarının, Federasyon' un, temsilcilerinin ve tabii ki futbolda hakemlerin birlik, beraberlik içersinde, adil,dürüst, cesur kararlarıyla gerçekleşebilecek bir konudur.

Sakaryasor maçında, Sakaryaspor Yönetimi ve taraftarları maçın televizyondan canlı yayınlanmaması için ellerinden gelen her şeyi yaptılar ve başarılı da oldular. Yani kendi seyircileri maça gelsin diye bunu yapmalarını normal karşılıyoruz da; cepten maçı vermeye çalışan Samsunluları engellemelerini de anlıyoruz da, peki o zaman niçin Sakaryasporlular maçı kendi cep telefonlarıyla kaydedip de maç sonrası maçı yutu be' den verdiler?

Demek ki bu tv yayınlama işinde de çifte standart uygulandı ve bu hiç de etik olmadı. Madem siz cepten kaydedip maç sonunda bunu yu tu be kanalından verebiliyorsunuz; o zaman Samsunlu arkadaşlarımız da aynısını yapmalıydı ama maalesef arkadaşlarımızın maçı cepten verdiğini gören, anlayan Sakaryalı kardeşlerimiz bu cep yayınını engellediler.

Neyse, demek istediğim sadece hakemlerimiz değil demek ki takım taraftarları, kulüp yöneticileri de adil, dürüst olmalı yoksa bu işler asla düzelmez.

Samsunspor ile 13 Mayıs pazartesi günü Sakaryaspor 1-0' lık bir skor avantajı ile Samsun' a geliyor fakat

bizler eminiz ki sonunda tur atlayacak takım Yılport Samsunspor olacaktır. Zira tüm takım, futbol, yönetim ve vefakar taraftarlarımız buna, galibiyete yürekten inanmış bulunuyorlar.

Biz; cesur, istekli, azimli ve kararlı oyunumzu sahaya yansıtırsak bu maçı mutlaka lehimize çevirebiliriz ve çevireceğiz de inşallah. 1-0' lık bir skor; Samsunspor lehine çevrilebilecek bir skor değildir; yeter ki bizim futbolcularımız sahada tek yürek olsunlar; yeter ki hakemlerimiz adil bir maç yönetsinler. Gerisi bizim için bir formalite olacaktır.

Samsunsor; artık bu saatten sonra o yaptığın önceki yanlışları yapma, sahaya hakim ol. Korkak top oynama. Devamlı hücum et. Unutma ki bu şehre, bu vefalı taraftarlara bir üst lige çıkma sorumluluğun var. Dik dur, futboldan en güzel örnekler ver.

Bizler de sizi ellerimiz şişene kadar alkışlayalım. Bunu başaracak güç ve yürek zaten sizde fazlaca var yeter ki bir olun, birlik olun. Gerisi kendiliğinden gelir zaten.

Hadi yolunuz açık, vurduğunuz gol olsun. Hem de bizler sizlerden bol gollü bir galibiyet bekliyoruz. Başarılar dileriz. Dökün şu Samsun' u yollara . Sevinçten delirtin artık, lütfen !

İsmail UYANIK Başkanımızı, Yüksel YILDIRIM beyi, Antrenör İsmet TAŞDEMİR Bey hocamızı, tüm yönetimi ve de sizleri hiç yalnız bırakmayan vefalı taraftarlarımızı ve de kendinizi mutlu edin artık, lütfen !

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay ZERRİN Arşivi
SON YAZILAR