BİR ÖLDÜK BİN DİRİLDİK

 

Samsunspor- Bandırmaspor maçı nefeslerin kesildiği ve TürkFutbol Ligi tarihine yazılmış önemli bir dip notu olarak anılacaktır.

O ne müthiş heyecan, o ne korku dolu bir maçtı arkadaş. Bafra' daydım. Maçı netten izledim. Maç öncesi Bafra Alparslan Türkeş  Parkı civarında taraftarlarla bu maçın skor tahminleriyle ilgili röportajlar yaptım.

Face sosyal paylaşım sayfamda da bu röportajları video olarak yayınladım. 2 Sinoplu diğerleri Bafralı vatandaşlarla bu maçı konuştuk. Hiç biri Samsunspor Bandırmaspor' a yenilir demedi. Aksine galip geleceğimizi belirttiler. İşte Samsun olsun Bafra olsun Sinop ve diğer illerdeki Samsunspor' a sevgi duyan onca vatandaşımız Samsunspor' un bu maçı kaybedip küme düşeceğine ihtimal vermedi.

Ancak maç neredeyse az kalsın gidecekti. Rakip takımın kale önünde yarattığı gollük pozisyonları kalecimiz  ve defans ve biraz da şans faktörü önledi yoksa şimdi çoktan boylamıştık alt kümeyi.

Allah' tan golsüz berabere kalıp son anda küme düşmekten kurtulduk. Zaten artık işimiz Allah' a kalmıştı adeta. Bu halimize gülsek mi ağlasak mı bilemiyorum da maç sonunda sahaya tribünlerden atlayan yüzlerce taraftar sevinç gözyaşlarıyla futbolcuların boynuna sarılıyordu.

İnsanın içinin gittiği görüntülerdi bu anlar. Allah korudu yoksa bu sahada alınacak bir mağlubiyette belki de o anki hırsla taraftarlardan bazıları futbolculara şiddet uygulayabilirdi. Zira bunun örnekleri çoktu yeşil sahalarda.

Yine Bafra Gençlik Caddesi' nde, Ramazan Güngör adlı bir işadamı ve eski 1930 Bafraspor As Başkanı olan Ramazan Güngör; işyerinin önünde toplanan çok sayıda Bafralı Samsunsporlular olarak maça gitmeden önce saat 16.00' da meşaleler yakıp yaptıkları tezahürat ve attıkları sloganlarla ilçede dikkat çektiler.

Daha sonra bu taraftarlar Bafra' dan konvoylar halinde Samsun-Bandırma maçına gittiler. Yani sadece Samsun ili değil Bafra, diğer il ve ilçelerden de Samsunspor' a destek veren vefalı taraftarlar vardı.

Zaten bu takım bugün ligde kaldıysa, lige tutunduysa bilinsin ki bu yürekli taraftarlar sayesinde olmuştur bu.

Maç bitiminde Bafra' ya dönen taraftarlardan Ramazan Güngör ile bir röportaj yaptım. Eski 1930 Bafraspor As Başkanı ve işadamı Ramazan Güngör artık bu futbolcular ve bu hocayla bu takımın asla başarılı olamayacağını, yönetimin ise elinden gelen tüm iyi niyetli çabayı maddi imkanları doğrultusunda yaptığını ancak seneye mutlak şekilde bu futbolcular ve Osman Düzköylü ile hedefe ulaşmanın mümkün olmayacağını dile getirdi.

Bu konuşmalar ve videolar benim Face sosyal paylaşım sayfamda mevcuttur.

Kısacası; tek bir cümleyle özetleyecek olursak; " BİR ÖLDÜK, BİN DİRİLDİK " Ya da şöyle de diyebiliriz:

" BİN ÖLDÜK, BİN DİRİLDİK "

Saygımla.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay ZERRİN Arşivi
SON YAZILAR