RAMAZAN AYI GELDİ


On bir ay önce uğurladığımız Ramazan ayı yine geldi. On bir ayın özlemini gidereceğiz inşallah bu gündün itibaren. 
Bu akşam ilk teravih namazını kılacağız. Teravih namazı Sünnettir ama ülkemiz insanı, ramazan ayında teravih namazına bir başka önem veriyor. Farz namazlarını kılmayanlar bile ramazan ayında teravih namazını kılmak için camilere koşuyor.
Bir heyecan, bir sevinç, bir bekleyiş ve bir ümit..! Ramazan geceleri adeta bir bayram neşesinde ve renginde geçiyor. Mukabeleler başladı bile. Birçok evde mukabele okunuyor, ilahiler söyleniyor, sohbetler yapılıyor ve dualar ediliyor.
Ramazan ayı diğer aylara göre ibadet yoğunluğu bakımından farklılık arz ediyor. Zekatlar zorunlu olmamakla birlikte genellikle bu ayda veriliyor. Fitrenin verilme zamanı zaten ramazan ayadır ki, o da bu ayda veriliyor. İftarlar ve sahurlar da ibadet kabul ediliyor. Mukabele ve teravih namazlarıyla birlikte ek olarak üç beş başlık halinde farklı ibadetler yapılıyor.
Ramazanda herkes Müslüman davranışlarına bürünüyor. Her Müslümanın her zaman sahip olması gereken davranışlar çoğu kere ve birçok insan tarafından sadece ramazan ayında yerine getiriliyor. Bu ramazanda da öyle olacak, çünkü şimdiye kadar hep böyle oldu.
Rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı olduğu Peygamberimiz tarafından tarifi yapılan ramazan ayını, her bir Müslüman en iyi bir şekilde değerlendirecektir. 
Kur’an bu ayda indirilmiştir. Yaratan, yarattığı kulları olan insanlara ilk mesajı bu ayda vermiştir. İlk buluşma bu ayda olmuştur. 
Peygamberimiz Allahın elçisi olarak bu ayda ilahi görevlendirmenin muhatabı olmuş ve Allah c.c. ile kullar arasında elçilik görevine başlamıştır.
Bir insan ömrüne denk gelecek öneme sahip ve bin aydan hayırlı olduğu Kur’an tarafından tanıtılan Kadir gecesi bu aydadır.
İslamın temel ibadetlerinden birisi olan oruç ibadeti bu ayda tutulmaktadır.
Bu özellikleri nedeniyle, cennet kapılarının açıldığı, cehennem kapılarının kapandığı ve şeytanın zincire vurulduğu ramazan ayına onbir ayın sultanı denmiştir.
Sabır ve yardımlaşma, rahmet ve bereket, fazilet ve hikmet dolu bu ayda, biz de ramazan boyunca bu köşemizde sizlerle olacağız.
Ayrıca mahalli kanal HaberAKS Tv’de her gün iftar ve sahur öncesi sohbet programlarımızla birlikte olacağız.
Ramazan ayını hep birlikte neşe ve heyecanla geçireceğiz. Herkese şimdiden hayırlı ve bereketli bir ramazan ayı diliyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR