16.Temmuz.16 DEMOKRASİ BAYRAMI

 15 temmuz 2016 akşamı, TSK elbiseleri içindeki  gerçek bir ihanet çetesi, bu Orduya leke düşürmek, Polisi, askeri ve halkı biri birlerine kırdırmak amaçlı, bu aziz millete Ordudan arakladığı tanklar, F16 lar ve helikopterler ile öldüresiye ateş etmesi sonucu, yüzlerce kahraman vatandaşımız şehit olurken, binin üzerinde yaralı verdik.

Bu ihanet isyanını yapanların  akıldaneleri yurt dışından müttefik sandığımız devletlerden de olabilir. Sisler dağıldığında her şey daha iyi anlaşılacaktır. Harika olan, böyle adice, haince bir kalkışmaya karşı halkın aynı saatler içinde dur demesini tüm dünya şaşkınlıkla izledi. Cumhurbaşkanının daha Marmaris’te iken büyük bir sağ duyu ve isabetli kararı, cep telefonundan halkı meydanlara çağırması ile yurduma yapılacak olan darbe sarsılmaya yıkılmaya başlamıştı. Kimi askere” tatbikat  var” kimine” bir yere baskın var” kimine “yürüyüş var “ diyerek kandırmışlardır. Ara kademedeki subay ve komutanlarda aldatılmış olabilir. Bu üzüntü onlara yeter haksız bir üzüntüye daha girmezler dileriz.

 Konu hakkında ertesi günden itibaren cep telefonuma gelen bazı mesajları paylaşmak istedim, Şöyle ki;

 İlk mesaj Cumhurbaşkanımızdan 16.07.2016 saat 09.05 de geldi. Şöyle yazıyordu; “Türk milletinin değerli evlatları. bu hareket Ankara ve İstanbul’da devletin zırhlı araçlarını ve silahlarını gasp etmiş dar bir kadronun, 70 li yıllardaki gibi davranarak, millete karşı bir kalkışmasıdır. şerefli Türk milleti demokrasine ve huzuruna sahip çık.türk milletini sindireceğini düşünen bu dar kadronun hareketine karşı, sizleri sokağa ve milletinize sahip çıkmaya çağırıyorum. devletine milletine sahip çık. Recep Tayyip Erdoğan.”.

2.mesaj AGD’den aynı gün, saat 10.00 da geldi ve şöyle deniyordu; “Gerekçesi ne olursa olsun, darbenin hiç bir türlüsü kabul edilemez. Ülkemizin barışına ve huzuruna yapılan her türlü müdahaleye karşıyız. Temel insan hakları ve hukuk vazgeçilmez bir unsurumuzdur. Salih Turhan AGD-MGV Genel Başkanı”.  3. mesaj Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Hasan Bayram Var’dan. “Son olaylar ve darbe ile alakalı basın açıklamasına davet 17 temmuz Pazar saat 12.00 İl Binası”.  4.mesaj; yine AGD’den, özetle “Menfur olaylarda şehit olan kardeşlerimiz için Site camiinde gıyabi cenaze namazı kılınacaktır. Siz kardeşlerimizi bekliyoruz”.. denilmektedir.  5.mesaj, 19.07.2016 saat 16.09 da yine Saadet Partisinden; “Cenabı Allah c.c. milletimizi her türlü musibet ve felaketlerden, hainlerden korusun.”   6.mesaj; 19.07.2016saat; 19.12 de Şanlıurfa Belediye eski başkanı ve Şanlıurfa Ak Parti milletvekili Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’dan; “Kıymetli hemşehrilerim; öncelikle Şanlı Demokrasi direnişiniz ve darbecilere başkaldırışınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bu akşam meydanlarda olacağız. Şanlı direnişe ve demokrasi şölenine devam edeceğiz.”  7.mesaj; RTEROĞAN’dan; 21.07.2016. saat 03.33 “Aziz milletim; Ülken vatanın ve bayrağın için gösterdiğin kahramanca direnişten vazgeçme. Ülkeni işgale kalkışan hain teröristlere (FETO) dersini  vermek için direnişe ve demokrasi nöbetine devam ediyoruz. Meydanların sahibi tanklar değil millettir.”  8.mesaj SP’den; 22.07.2016.18.26; “Valilik izni ile tüm siyasi partiler ve STK katılımıyla Bayrak yürüyüşü yapılacak. 23 temmuz cumartesi saat 19.00 Cumhuriyet Meydanı.”  9.mesaj; 24.07.2016 saat 17.26 da, Samsun B.Ş.B.Bşk. Yusuf Ziya Yılmaz’dan “Tüm hemşerilerime Bayrak yürüyüşündeki desteklerinden ötürü teşekkür ediyor, bu akşamki nöbetimiz için Cumhuriyet Meydanına davet ediyorum”..

Devletin yıllarca okutup, onurlu makamlara getirdiği, yüksek maaşlı bu insanların bu kalkışmasına yani aptalca isyanlarına karşı şunu demek lazım; şükür yerine isyan edenler, hüsranla yanarlar..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Faik Dündar Arşivi
SON YAZILAR