KENETLENEN ELLER…

On günü geçti “Feto Darbe Girişimi”nden bu yana. Meydanlar dolup taşıyor o günden bu güne. Çocuklarımız darbenin ne demek olduğuna ve darbeye karşı vatanın nasıl koruduğuna şahit oldular. Birlik ve beraberliğin hayata yansımasını gördük meydanlarda. Milletçe el ele, gönül gönüle tek vücut ve tek yumruk olmanın gururunu yaşıyoruz sokaklarda.  Günler ilerledikçe, olayın fotoğrafı da netleşiyor tamamen. Güvenlik güçleri ve adalet mensupları çok yoğun bir çalışma yürütüyorlar. Hem hızlı hem hassas davranıyorlar. Ayrıca kurumlarda idari ve disiplin işlemleri de başlatıldı çok seri bir şekilde “Feto Mensupları”na yönelik olarak. Feto Terör Örgütünün kuruluşları kapatıldı, mal varlıkları devlete teslim edildi. Bu kuruluşlara kayıtlı olan devlet memurları açığa alındı, kuruluşlarda çalışanların lisansları iptal edildi.

OHAL masalarında; olaylar, konular ve kişiler en ince ayrıntısına kadar değerlendirilip, karara bağlanmaktadır. Bu arada, iftiralar nedeniyle masum kimselerin mıntıka temizliği içinde süpürülmesi söz konusu olabilir. Suça karışmamış, yanlış bir değerlendirme ile kapsam içine girmiş, geçmiş yıllardaki bağlantıları nedeniyle töhmet altında kalmış vatandaşlar da olabilir. Gerek kriz masaları, gerek idari komisyonlar, gerek güvenlik mensupları ve gerekse adli mekanizma bu yanlışlıkları düzeltir, kimse endişe etmesin.

Meydanlar konuşuyor. Çok şeyler söylüyor. Her dil ve hal meydanlarda görülüyor. Çarşaflı vatandaşlarımızdan dekolte giyime kadar her kıyafette ki hanım kardeşlerimizle, sakallı ve cübbeli vatandaşlarımızdan şortla gelenlere kadar herkes meydanlarda. Milli mücadele ruhu yansımış bütün meydanlara. Çocuklar da bu ruha şahit oluyor annelerinin kucaklarında. İhanete karşı tek vücut olmuş bir millet, tarihini de yansıtıyor aynı zamanda. Hainler, meydanların sesini duymuştur mutlaka. Milletimizin bu ortak cevabından sonra hiçbir hain, ihanet teşebbüsüne cesaret edemeyecektir artık. Üst akılların taşeronları olan hainler, Allah c..c’ın hesabının, kulu oldukları egemenlerin hesabını alt üst ettiğini görmüş oldular. İmanlı idarecileri, vatan sevgisiyle yoğrulmuş vatandaşları olan bir ülkede ihanetin başarılı olamayacağını da anladılar.

Karar verme konumunda olanlar, adaletli bir değerlendirme ile bu süreci yürütmektedir. Yoğunluk içiresinde, bir takım yanlışlıklar nedeniyle, mağdur olanların mutlaka kısa zaman içinde masumiyetleri anlaşılacak, mağduriyetleri de giderilecektir. Toz duman içerisinde kalanlar ayıklanacak, suça buluşanlarla sempatizanlar birbirinden ayrılacaktır. Az risk, orta risk ve riskli olan sempatizanlar ve militanlar da tespit edilecektir. Masum olan vatandaşlardan mağdur olanlar varsa, onlar en kısa zamanda kendilerini ifade ederek, töhmetten ve zahmetten kurtulacaklardır.

Ortak kaygı; örgütün her yanında olup, meydanların ön sırasında yer alarak, mikrofonları bile kullanacak fırsatlara ulaşanların tespitiyle ilgilidir. Milletimiz hiç kaygı duymasın ! Vatandaşlarımız endişe etmesin ! Toplumumuz rahatsız olmasın ! Suç oluşturacak boyutta bağlantısı olanlar, hangi meydanda ve safta yer alırsa alsın, hangi takıyye yöntemini kullanırsa kullansın, hangi kamufle usulünü denerse denesin, sonunda yolu; emniyete, adliyeye ve cezaevine çıkacaktır, en hafif olanı kendisini evinde bulacaktır. Yeter ki ! Kenetlenen eller birbirinden ayrılmasın. Gönüller kırılmasın. Adaletten şaşılmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR