Transfer borsası

Hatırlayacağınız üzere Samsunspor ilk devrenin son haftalarını fırtına gibi tamamlamış ve camiadaki herkes dört gözle devre arasını beklemeye koyulmuştu. Devre arasında alacağımız oyuncu tercihlerinin ligin ikinci yarısı için hedefimizi belirleyeceğini düşünüyorduk kendi aramızda. Verilen maddi-manevi emeklerin, oyuncu olarak karşılığının alınamadığı deneme kampları Samsunspor'a bu süreçte hem zaman hem de itibar kaybettirdi. Taraftarın özellikle tribüne renk katacak bir "siyahi" forvet oyuncusu beklentisi de karşılıksız kaldı. Burhan, Volkan ve Chelidze'nin gidişi ile alternatifsiz kalan hucüm hattına, bitirici gücü yüksek bir oyuncunun katılması takımımız adına çok iyi olurdu. Özellikle sayısız gol pozisyonuna girdiğimiz Karşıyaka maçındaki kale ağzında yaşadığımız sıkıntılar ve girilen onca pozisyona rağmen Mersin'lilerin bireysel hatası ile alınan 3 puan ileri noktalarımızdaki yetersizliği ortaya koydu. Karşıyaka maçında sahada insiyatif alacak tecrübeli bir oyuncunun olmaması da hucüm tercihlerimizin son noktalarındaki beceriksizlik olarak hanemize yazıldı. Özellikle deplasman karşılaşmalarında oyunu soğutup, topun bizde kalmasını sağlayacak tecrübeli bir ismin takımımıza katılması kadromuzdaki hem en büyük handikabımızı giderir hem de Oktay-Murat ikilisinin enerjilerini daha adaletli kullanmasına vesile olurdu ama olmadı.
 Bitirici bir forvet ve top tutacak bir orta saha oyuncusu transfer döneminde eksik olarak gördüğümüz isimlerdi. Peki ya yeni gelen isimleri irdeleyelim. Kaleci Ahmet Şahin, isim olarak tanınmış başarılı bir kaleci. Karabük maçında sakatlık nedeniyle oynamamış olması bizi kronik sakat olduğu yönünde korkuttu ama iki haftadır kalesinde güven veriyor. Okan ve Serkan'ın yaptığı bireysel hataları yapmayacağını sanıyorum. Savunmaya destek olarak alınan Çek oyuncu Pavlik'in Samsun'a uyum sorunu en kısa sürede aşılmalı. Kenan'ın düşük formu, Can'ın sakatlığının tekrar nüksetmesi ve Turgay'ın orta alanda tercih edilmesi stoper mevkisinde tüm yükü Ersin'e bindirdi. Söz Ersin'den açılmışken kendisi 2-3 haftada çok beğendimizi söylemeliyim. Rakibi bozan, sert giren, sağlam bir görüntü çizen Ersin kornerlerde gol bulma kapasitesine sahip bir isim. Tek handikabı biraz ağır olması gibi gözüküyor. Ancak dış sahadaki soğukkanlı ve savaşçı görüntüsü pısırık savunma portremize cesaret katabilir. Sol bek ve sol açık olarak oynayabilen Sezer Sezgin alınan transferler içerisinde CV'si en iyi olan isim. Beşiktaş'ta geleceğin sol beki diye lanse edilen ancak gereken şansı alamayan Sezer Karşıyaka forması altında da başarılı maçlarını izlemiştim. Attığı golle de takımımıza ısınacaktır. Abdülaziz'in tam olarak kendisini gösteremediğini düşünenlerdenim.
Karşıyaka maçında gereğinden fazla heyecanlı bir oyuncu görmüştüm sahada pas-şut tercihlerini tam olarak ayarlayamamıştı. Kumaşı iyi ancak camianın ağırlığının altında kalmaması lazım. Forvet oyuncusu Adem Gezici'nin bir alt ligden gelmesine burun kıvırmayın, takımında bu sene mutsuz olduğu ve ondan gereken performansı sergileyemediği duyumlarını aldık Güngörenli taraftarlardan. Ancak ben yine de takımın aradığı bitirici isim olacağını düşünmüyorum, umarım ben yanılırım. Savaş ise yerel basından aldığımız haberlere göre kampta fırtına gibiydi, Mersin'de de golünü attı. Değişik bir stili var ancak sırtı dönük olarak kaleye oynayabilecek bir oyuncu değil görünüşe göre. Kasımpaşa'dan gelen Yavuz ise deneme ile alınan bir isim. 2005 yılında geldiği Türkiye'de 6-7 takım değiştirmiş, pek dikiş tutturamamış. Umarım Samsunspor'da aradığı huzuru bulur.
 Ve gelelim en şaşırdığım transfer haberine; Samet Kılıç. Yönetim transferin son günü herkesten sır gibi sakladı sanırım hiçbir yerde okuyamadık, kendilerine sorduğumuz zaman da böyle bir bilgi yok dediler. Ancak TFF'ye göre eski oyuncumuz Samet - hani Samsunspor'dan kaçarcasına ayrılan gelecek vaat ettiğimiz Samet - takımımızla 1.5 yıllık sözleşme imzalamış. Zamanında yaptığı hatalardan ders alması ve Samsunspor'da futbol oynamanın ne demek olduğunu anlaması umuduyla önce kendisine sonra da yeni gelen tüm oyuncularımıza başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR