Tekel işçileri için 4 Şubat'ta hep birlikte genel greve

Tekel işçileri merhamet dilemiyor, kazanılmış haklarını istiyorlar

 

“ölmek var, dönmek yok” diyen Tekel işçilerinin, kazanılmış olan hakları için yaklaşık 2 aydır Ankara sokaklarında direnmeleri karşısında şaşkına dönen AKP hükümeti ve Başbakan Erdoğan son olarak “4/C"den geri dönüş yok…tekel işçilerine yeterince merhamet gösterilmiştir.Tekel işçilerinin eylemi amacını aşmıştır ve AKP hükümetine karşı bir gösteriye dönüşmüştür…Tekel işçilerinin eylemi yasal değildir. Şubat ayının sonuna kadar kendilerine müsaade edilecek, ama sonrasında yasalar ne emrediyorsa ona göre davranılacak bunu böyle bilsinler ” diyerek, işçileri suçlayan ve tehdit eden bu sözleriyle, gerekirse yeniden zor kullanarak müdahale edeceklerinin ve işçilerle bir anlaşmaya gitmeyeceklerinin mesajını vermiş ve işçilere ve sendikalara meydan okumuştur. AKP hükümetinin işçilerin ve ezilenlerin demokratik haklarına yönelik bu aldırmaz ve saldırgan tutumu üzerine bir araya gelen işçi ve memur sendika konfederasyonları tekel işçileri ile dayanışmak için 4 Şubat Perşembe günü genel grev kararı almışlardır.

Şimdi sırası gelmişken, özelleştirmenin işçilere ve ezilen emekçilere değil de, kimlere yaradığını, kimlerin çıkarına hizmet ettiğini ve kimleri besleyip palazlandırdığını birde özelleştirme saldırılarını gerçekleştirenlere, savunanlara ve alkışlayanlara soralım.

Bu ülkenin yoksullarını, ezilen ve sömürülen emekçilerini, gençlerini ve kadınlarını yok sayan, farklı inanç, kimlik ve kültürleri inkar eden, sömürüyü, her türden baskı ve şiddeti vatanın ve milletin bölünmezliği üzerine kutsallaştıran ve dokunulmazlıklarının arkasına sığınarak varlıklarını ve çıkar ilişkilerini devam ettirmeye çalışan sayın devletlü büyüklerimiz.

Sevgili, kirli çamaşır aklayıcısı hükümetlerimiz.

Çalışanların sırtına kene gibi yapışan sayın sömürücü burjuva sınıfımız.

Sayın, İslami maskeli, takiyeci özelleştirme ve güzelleştirme mücahitleri.

Ay pardon sizi nasılda unuttum özür dilerim sayın eli kanlı ve iş bitirici “şerefli” çetelerimiz.

Yüz binlerce gencimizi “mevcut anayasamızı yıkmak…” la suçlayarak işkence tezgahlarından geçiren, bir çoğunu sakat bırakan, işkencede öldüren, “asmayalım da besleyelim mi?” diye darağaçlarında gencecik bedenleri katleden ve aslında darbe yaparak “mevcut anayasayı yıkma ve ortadan kaldırma…” suçunu  bizzat kendileri işleyen sayın darbeci paşalarımız.

Ve özelleştirmenin ideolojik saldırılarını gerçekleştiren, IMF"nin, Dünya Bankasının  ve siyasi iktidarların yağdanlığına ve borazanlığına soyunan “bir kısım” sayın medyamız.

Hani özelleştirme her derde deva olacaktı.

Hani özelleştirme olursa ekonomi düzelecek, yoksulluk ortadan kalkacaktı.

Hani ücretler artacak, pahalılık kalkacaktı. Her şey güzelleşecek ve huzura erecektik.

Hani çalışanlar işten atılmayacak ve işsizlere iş imkanı yaratılacaktı.( sayenizde işçi çıkarmalarda ve işsizlikte dünya birincisi olma yolunda hızla ilerliyor ve rekora koşuyoruz.)

Ekonomik kriz var diye timsah göz yaşları döken sermaye sınıfına krizi atlatmaları için halktan toplanan trilyonları destek olarak sunan fedakar devletimiz niçin çalışanları ve işsizleri geçim krizinden kurtarmak için fedakarlık yapmıyor. Sermaye sınıfına öz, emekçilere üvey evlat muamelesi mi yapılıyor yoksa?

Her derde deva diye, yıllardır damarlarımıza ve beynimize enjekte edilen bu özelleştirme ilacının işçilere ve ezilenlere  yaramadığı ve yan etkileri olduğu besbelli. Ama artık yeter gayri.

Yıllardır bu ülkeyi bu hale getirenler zamanını doldurmuş olan Kapitalist düzenin tek tipleşmiş partileridir. Sanıyorlar ki çetemiz yok diye, tarikatımız yok diye, tankımız, topumuz, tüfeğimiz yok diye siyaset hep onların tekelinde kalacak, al gülüm, ver gülüm durumu idare edecekler. Ama bundan sonra böyle olmayacak ve artık bu ülkenin Tekel işçileri, İtfaiye işçileri, işten atılanları, işsizleri, yoksulları, kadınları ve gençleri olarak hep birlikte seyirci tribünlerinden sahaya inerek, bu acımasız çemberi nasıl kıracağımızı görecekler.

 Çıplak ellerimizle de olsa, paranın adaletsiz gücü karşısında kazanan Tekel işçileri ve insan yüreklerimiz olacak.

Tekel işçilerine destek ver!! Tekel işçileri kazanırsa hepimiz kazanacağız…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR