Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Sahte dost mu, mert düşman mı?

Bu ara sık sık şehir dışına çıkmak zorunda kaldım. Geçen haftaki kar yağışı tüm Karadeniz"i etkilediği gibi beni de etkiledi. Ordu" ya doğru giderken ilk tünel girişinde, yaklaşık iki saate yakın kalınca, gidip dönemedim. Haliyle de köşe yazımı yetiştiremedim. Bende bundan sonra yedekli yazı yazmaya karar verdim.

Kar yağışı sonrası manzaraları biraz anlatmak istiyorum. Biz Türk milleti olarak, hiçbir şeye yerinde ve zamanında hazır olamıyoruz. Kar yağışı bir anda on santim olarak yağmadı. Yavaş yavaş on santime veya daha fazlasına ulaştı. Kar yağışıyla yola çıkan otobüs sürücüsünden, kamyon sürücüsüne ve küçük özel aracıyla yola çıkan sürücülere kadar hiç biri hazırlık yapmamış ve hiç birinde de kış hazırlığı yok. Sanki Mayıs ayında yollardalar.

Samsun-Ordu istikametindeki ilk tünelin önünde, kuyruğun ucu gözükmüyordu. Beklerken küçük araç sahiplerinin zincir takma çalışmalarına şahit olduk. Yaklaşık iki saat, on metre gitmedik. Yani neredeyse hiç kıpırdamadan bekledik. Bu süre içinde aracına zincir takmaya çalışıp ta başaramayan sürücüler gördük. Vah…ki..! Vaah..!İşte Türk"üm insanı görüntüleri. İşi ve hastası olan insanları, yaklaşık iki saat yolda bekletmeye kimsenin hakkı olmadığı gibi bu bedeli kim ödeyecek?

 

DOĞRUYU SÖYLEYİP ZİNCİRE VURULMAK, YALAN SÖYLEYEREK ZİNCİRDEN KURTULMAKTAN İYİDİR.

Sadi Şirazi

 

Bu bekleyişte, elimdeki DENGE gazetesini nerdeyse noktasından virgülüne kadar ezberledim. Yazıyı bilgisayardan değil de, gazeteden okumak daha zevkli oluyor. Hele de dışarıda soğuk, kar yağarken sıcak otobüste.

Sevgili Adnan BAHADIR"ın “Seyir Defteri” köşesini okuyunca, DOST kelimesi kafama takıldı ve kar ile ilgili yazımın sonunu, bu yazıya atıfta bulunarak bitirmek istedim.

Sevgili BAHADIR dostum; son yıllarda yaşadığın olaylar, bildiğin halde bir kez daha sana, her dostum diyenin dost olmadığını göstermiş olmadı mı? Bizlerde bu olanlardan bir ders çıkarmalıyız.

Yazdıklarının ve yazacaklarının doğruluğu ortada. Okuyucu biliyor. Ben işin bu yönüne bakmıyorum. Önemli olan ortaya koyduğun DURUŞUN. Bu kadar olaydan sonra boyun eğmeyen, cesaretli tavrın, dimdik ayakta durduğunu gösteriyor. Buda gerçek DOSTLARINA yetmeli. Ve o gerçek dostların şuan seninle yüz yüze değil ama gönülden gönüle yanında, gerektiği zamanda seninle sırt sırta olacaktır.

Bu ara; “SAHTE BİR DOSTUN OLACAĞINA, ON TANE MERT DÜŞMANIN OLSUN” sözünü de unutmayalım.

Sevgili BAHADIR; sağlık ve sıhhat içinde, tüm sevdiklerinle bir arada olman temennisiyle, nice yıllarla.

Her şey gönlünce olsun.

SEVGİLERİMLE.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR