Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

SEÇ BEĞEN AL!

Küçük yeğenim ALPER ve GENÇ’lerle ilgili yazmış ve sormuştum;GENÇLERİN ÖNÜNE NELER KOYUYORUZ VE ONLARDAN NELER İSTİYORUZ..!

Şimdi de GENÇ neslin önüne neler koyduk ve neleri koyuyoruz,bir bakalım.Çok geriye gitmeye gerek yok.31Mart’19 ve bu güne kadar geçen elli dokuz günde yani yerel seçimlerden bu güne,Parti Genel Başkanları ve grup sözcüleri neler söylemiş.Bakalım;HAİN,HIRSIZ,ZİLLET,DİKTATÖR BOZUNTUSU,UCUZ BEDEN,CANİ,ÇETE MENSUBU,İLLET,ÇAĞDAŞ KÖLE,KUMPAS,RANT,EDEPSİZ,SOYTARI…VS.Bu kadarı kafi.Ne güzel değil mi? Seç,seç ve istediğini beğen al.Bumudur,toplumun ve gencin önüne koyulması gereken.Yazık..!

"BİRLİK ve BERABERLİKTE KUVVET, AYRILIKTA SIKINTI ve FELAKET VARDIR."
II.ABDÜLHAMİD          
                                                     
"BÜYÜK İŞLER ,ÖNEMLİ ATILIMLAR; ANCAK BİRLİKTE ÇALIŞMA İLE ELDE EDEBİLİRİZ."
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Bazen,acaba bizim toplum bu tür konuşmaları seviyor mu diye,düşünmüyor da değilim.Liderlerin,meydanlarda ve grup toplantılarında ki söylemlerine aldıkları alkış sesine bakarsanız,az bile söyledikleri sanılabilir.Çok yazık..!

Bizim insanımız,biraz da karşı tarafı ezmekten ve ezildiğini görmekten zevk alan bir yapıda.Ezersen,gün gelir bir gün sende ezilirsin.Ama insanlar bunun farkında bile değil.Karşı tarafı ezmeyi ve ona karşı acımasız davranmayı, bir futbol maçına gittiğinizde de görebilirsiniz.Örneğin;Sahada futbol oynayan insanların tümü,ekmeğinin peşinde olan ve alın teri döken sporcu insanlardır.Tuttuğumuz takım yeniliyorsa,bizim takım oyuncularına nasıl bağırıyoruz;Vursana ulan,vur.Kır bir tarafta kalsın….vs.

Bu canilik değil de nedir?İki takımdan biri maçı kaybedebilirde,kazanabilirde.İllede,vur vur kır kır mı olmalı.Hani emeğe saygı.Kırdığın ayaktan ekmek yiyen insana yazık değil mi?Emeğini çalmak değil mi? Buna da yazık..!

Velhasıl toplum olarak karşı tarafa;Kötü söz söylemek,hakaret etmek,vurmak,kırmak,ben varım sen yok ol gibi daha neler neler söylüyor ve yapıyoruz.Hani insanlık?Hani birlikte bir arada yaşam felsefesi,nerede kaldı? Hak getire.Bunlar sadece söylemde kalan güzel temenniler.İcraatta ise tam tersi.

O zaman,bu toplumda yaşayan her bireye çok ama çok iş düşüyor.Hiç kimse,bana ne diyemez,dememeli de.Birlikte yaşayan ve yaşamak zorunda olan insanların,böyle bir lüksü yok.Olmamalıda.Eğer bu gök kubbe altında yaşıyorsak,onun gereklerini de yerine getirmek zorundayız.

Her şey gönlünüzce olsun.SEVGİLERİMLE..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR