Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

YOLUMUZ LIV HOSPITAL'DAN GEÇTİ!

Yaşamın içindeyseniz; Sizin değilse bile,arkadaşınız, dostunuz ve akrabanız kanalıyla,mutlaka günün birinde yolunuz sağlık merkezlerinin birinden geçiyor.

Benimde geçen hafta sonu yolum;Dayımın kızı ve aynı zamanda biraderimin eşinin ameliyatı nedeniyle,LİV Hospital’dan geçti. İlk kez bu hastaneye yolum düşüyordu.Butik havasında çok güzel bir hastane olmuş.Bu yapıyı,sağlık hizmeti sektörüne kazandıranların ellerine sağlık.Ücret karşılığında olsa bile,hizmet sektöründe bunu başarıyla yerine getiren kurumlara ve kurum çalışanlarına da teşekkür etmeliyiz.Çünkü hak edenlerin haklarını teslim ettiğinizde,onları onore ederek daha da şevk ve heyecanla çalışmalarını da sağlamış olursunuz.

Hastanenin kapısından içeri girer girmez,sıcak bir ortamla karşılaşıyorsunuz.Çalışanların güler yüzleri,sorduklarınıza cevap verme gayretleri,gerçekten çok güzeldi.Kat hemşireleri ve hizmetlileri sizinle çok ilgililer.Bir isteğiniz var mı dercesine,gözünüzün içine bakıyorlar.Ben hastane çalışanlarının;Hizmetlisi,hemşiresi ve doktorunun çok sabırlı olmaları gerektiğini düşünüyorum.Mutlaka bu insanların;Yorgun ve mesleki olarak zor koşullarda hizmet verdikleri doğrudur ama birde karşılaştıkları hasta ve hasta yakınlarına bakalım.Hastaları ağır olanlar veya yaralı olanlar.Ameliyattaki hastasını,acaba ne olacak diye beklerken stres ve gerginliği yaşayanlar.Ağrısı olanların bezginliği.Hastasını kaybedenin isyanı. vs.Tüm bu yaşananlar,hastane kapısında bekleyen insanları;Öfke kontrolünden uzaklaştırıyor ve her an ne yapacağı belli olmayan serseri mayına çeviriyor.Tabii ki her ne olursa olsun,şiddet tasvip edilemez ve edilmemelide.Bu gibi noktalarda çalışan insanlara,ALLAH kolaylık versin.

Hastanedeki doktorumuz,Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Seher SARI’ydı.Kendisini;Hastayı ameliyat sonrası odasında beklerken,ameliyatın sonuçlarını bize anlatmak için odaya girdiğinde gördüm vede tanımış oldum.Neşeli,güler yüzlü,candan ve bir o kadar da sevimli.Yaptığı ameliyatı,samimi tavrı ile tek tek ve en ince detayına kadar bizlere anlatıyordu.Tabii ki tüm bunlara,narinliğini,kibarlığını ve güzelliğini de eklemeliyim.İşini iyi yaptığını ve bunun kendine verdiği keyfide,içten içe yaşıyor ve bizlere de yaşatıyordu.Doktorumuza,bu sayfadan da bir kez daha teşekkür ediyorum.SEHER hocam,ellerinize sağlık.

LİV Hospital’le çalışan,samimi arkadaşım Yusuf DEMİRCİOĞLU’yla da tesadüfü olarak kafeterya bölümünde karşılaştık. Biraderime ve oğluna gösterdiği sıcak ilgi ve alakada çok güzeldi.Teşekkürler YUSUF kardeşim.

Giriş katında bulunan büfe ve kafeterya,pırıl pırıldı.Burada çalışan Murat YÜRÜMEZ ve çalışma arkadaşları da bir teşekkürü hak ediyordu.


Hangi birime giderseniz gidin,karşınızdakinin gözlerinin içi gülüyor ve yüzlerinde gülümseme vardı.Ameliyat öncesi ve ameliyat esnasında,o stresli ve tedirgin bekleyişte,bizi yalnız bırakmayan ve yardımcı olan hastane çalışanlarının tümüne,çok ama çok teşekkür ediyorum.

Sabah stresle başlayan günümüz,hastamızın başarılı operasyon sonrası sağ salım odaya dönmesiyle mutlu bir havaya bürünüyordu.Akşama doğruda günümüz;İstanbul’dan, annesi HANDE’nin kucağında,sırtında samsunspor forması,tüm sevimliliğiyle şebeklik yaparak odayı neşeye boğan torun KUZEY’ın aramasıyla,son buluyordu.Gelinimiz HANDE,ameliyata gelememişti ama sağ olsun bizi de bir an olsun yalnız bırakmamıştı.

Her güzelin bir kusurumu olmalı?Yoksa atalarımızın dediği için mi bir kusur oluşturuyoruz.Her şeyin en ince detayına kadar hesaplandığını düşündüğüm hastanede,hastaneye ait bir park yerinin olmaması ilginçti.Ücret karşılığı ayarlanan park yeri,bu kalitede hizmet veren bir işletmeye yakışmadı,yakıştıramadım.Hasta veya yakınına,park yeri gösterilirken ücret talep edilmesi,hiçte hoş bir şey değildi.Yoksa,hastasını bu hastanede muayene veya ameliyat yaptıracak bir vatandaş,aracını park ederken vereceği üç-beş kuruşun da hesabını yapmaz.Burada ölçü para değil.Ölçü,işletmenin karşısındaki muhatabına verdiği değerdi.Umarım bu konu,hastane sorumluları tarafından yakın bir zamanda gözden geçirilir.Geçirilmelidir de.

Her şey gönlünüzce olsun.SEVGİLERİMLE..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR