SOL ŞERİTİ AÇALIM

98 dakikalık mücadeleye tanıklık eden, uzun zamandır bir araya getiremediğimiz tam 10 bin kişilik susmayan taraftarıyla, galibiyet için şartlanmış bir Samsunspor izledik.
   Her ne kadar ilk yarı zayıf, etkisiz hücum aksiyonları ile Ankaragücü karşısında gol arayıp bulamasak da, ikinci yarının hemen önümüzde ısınan Fofana ile çok farklı olacağının da farkındaydık. Ankaragücü karşısında ilk yarıda elimize geçen pozisyonları, biraz heyecan biraz bireysel hatalar sonucu değerlendiremedik ama her zaman yaptığımız bir hatayı bu maçta yapmadık. Maçın soğumasına asla izin vermedik ve  geri yaslanmadık. Yüksek volümde oynanan maçta Ankaragücü Samsunspor kalesinde son dakikalar hariç neredeyse yoktu.
  Bazı bölümlerinde aksadığımız kontrolü az da olsa kaçırdığımız maç Samsunspor için büyük önem taşıyordu. Kaybetmek umutların yok olması gibi,  kazanmakta hayallere kaldığı yerden devam etmek gibiydi. Kazanan biz olduk. Hak ettik mi bence hak ettik. Kazanmayı isteyen taraf, oynayan taraf bizdik. 
  Bireysel olarak Osman'ı ve ikinci yarı Cihan'ı çok beğendim. Savi ve Toma bu maç çok da parlayamadılar ama hiç önemli değil samimi mücadeleleri galibiyette büyük etken. Üzülerek söylemeliyim, bazı taraftarlarımızın anlamsızca yuhaladığı, 34 yaşındaki yıldız futbolcumuz Yasin'in mücadelesi ve gol sonrası o sevinci gerçekten görülmeye değerdi. Samsun'lu futbolcu onun kadar sevinemezdi inanın. Fofana için fazla söze gerek yok. Her zaman yazdım. Sahada olması takımın 1-0 önde olması gibi bir şey. Yasin'e yaptığı asist tam bir profesyoneldi. Hasan, maçın her anında vardı yalnız bitirici yönü sahada değildi. Gerçek Hasan bu değil o da biliyor. Soner ve Alaattin'de kapasitelerinde oyunu tamamladılar. Burak Yılmaz'ın da  takıma acilen dönmesi Osman'ın kendi yerinde oynaması Samsunspor'u daha da güçlendirecek. Haydi devre arasına kayıpsız girip Yüksel başkanın gönlünü fethedelim. O gereken takviyeyi en iyi şekilde yapacaktır.
  Çarşamba günü Boluspor ile zorlu bir maça daha çıkacağız. Ankaragücü maçı kadar önemli bir maç. 12. ci adamın gücünü bu maçta da gösterelim var mısınız ?
  Son olarak, stadyuma giriş ve  çıkışlarda aşırı yığılma oluyor. Hadi girişi anlarım. Kontrol arama ister istemez bir yoğunluk oluyor. Çıkışa ne demeli. Yüzlerce aracı iğne deliğinden çıkmaya zorlamak hangi aklın fikri. Neden çıkış için 2-3 kapı daha yapılmaz. Yada giriş kapısı çıkışlarda neden  genişletilmez, İşte bunu maalesef anlayamıyorum.
  Hoşçakalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serdar Çelik Arşivi
SON YAZILAR